Hlavní obsah

Náhrada za Pilaře? Zajímavý zahraniční návrat! Do Jablonce míří i sparťani

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Levý křídelník Václav Pilař vyměnil Jablonec za mistrovskou Plzeň, Severočeši však už našli za svou oporu zajímavou náhradu. K týmu kouče Davida Horejše se za týden připojí reprezentant Černé Hory Vladimir Jovovič, který za zelenobílé v minulosti hrál čtyři sezony.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Jovovič z Jablonce během utkání Fortuna ligy.

Článek

Z hostování z Bohemians 1905 se vrátil i Jan Chramosta, z Plzně dorazil Pavel Šulc, a na sever míří ze Sparty Václav Sejk a Matěj Polidar.

„Po odchodu Vaška Pilaře do Plzně jsme potřebovali hráče, který umí hrát mezi řadami a umí jeden na jednoho. Když se naskytla možnost, že by mohl přijít Vlado Jovovič, okamžitě jsme ho chtěli," přiznal nový kouč Severočechů David Horejš, který dnes s týmem zahájil přípravu.

27letý černohorský reprezentant hrál za Jablonec v letech 2017 až 2021. Celkem v zelenobílém dresu nastřádal 120 zápasů, ve kterých vstřelil 16 gólů a 25 jich připravil. Po předminulém ročníku však na Střelnici neprodloužil smlouvu a stal se volným hráčem. Nakonec minulou sezonu odehrál v Černé Hoře v týmu Sutjeska Nikšič. Teď se vrací do nejvyšší české soutěže.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimir Jovovič z Černé Hory během utkání kvalifikace ME 2020 v Olomouci.

„Velkou roli sehrál pan Pelta, který to zvládnul, když Jovovič plnil reprezentační povinnosti. Mluvil jsem s ním, a viděl jsem na něm, že do Jablonce chce, což pro mě bylo podstatné. A pak už to bylo jen mezi manažerem a panem Peltou. Jsem moc rád, že se to povedlo," poznamenal Horejš.

Jovovič je jedním z nových hráčů, kteří mají zkvalitnit ofenzivu, která na jaře Severočechům hodně skřípala. Z mistrovské Plzně na roční hostování přišel útočník Pavel Šulc, z hostování z Bohemians 1905 se vrátil Jan Chramosta.

„Svými góly na konci sezony pomohl Bohemce ligu zachránit. Je to hráč, který góly dávat umí a určitě bych se ho nerad zbavoval. Kádr bude na začátku širší a chci, aby v Jablonci byli hráči, kteří za něj budou chtít hrát a budou mít tu největší kvalitu," pověděl Horejš. Do Jablonce míří ze Sparty i útočník Václav Sejk a univerzál Matěj Polidar.

„Chtěli jsme, aby přišli hráči, kteří hru osvěží. Přáli jsme si hladové hráče a myslím, že noví hráči to splňují. V tomhle mužstvu je obrovská kvalita. Jde jen o to, abychom to dobře spojili, a dokázali v sezoně předvádět kvalitní fotbal," uzavřel Horejš.

Polidarovo hostování už Sparta potvrdila, jednání ohledně Sejka zatím letenský klub nekomentuje.

"Matěj stráví nejbližší měsíce v Jablonci. Na seberu Čech bude hostovat do konce nadcházející sezony. Může tak nabrat více praxe v soutěžních zápasech, než by momentálně měl na Letné. Sparta zároveň bude mít možnost si Polidara stáhnout v zimní přestávce," vysvětlují Pražané na svém webu.

"Trenér David Horejš o mě velice stál, vážím si toho, a proto jsem si vybral cestu do Jablonce. Chtěl jsem jít hned od začátku přípravy, člověk se pak cítí líp, když jsou tu další noví hráči a nepřijde sem týden před ligou po přípravě," říká Polidar, který bude v Jablonci oblékat dres s číslem 21.

V minulé sezoně Polidara brzdily zdravotní problémy. I tak si připsal deset ligových startů a gól proti Hradci. Nastoupil také v kvalifikaci Ligy mistrů proti Rapidu Vídeň a v obou duelech s Monakem. Ve skupině Evropské ligy pak zasáhl do zápasu s Bröndby a Lyonem.

Polidar zatím v lize nastoupil do 64 zápasů, vstřelil 6 branek a připsal si jednu asistenci. Dvaadvacetiletý fotbalista debutoval v lize v roce 2019 za Příbram.

Reklama

Související témata: