Hlavní obsah

Napsat manželkám, návrat domů se protáhne. Sparťané sledují zápas Slavie společně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obratem zápasu s Bohemians a výhrou 2:1 si fotbalisté Sparty minimálně zadělali na dlouhou noc. Pokud Slavia v sobotu večer neporazí Plzeň, získají Letenští po devítiletém čekání titul. „Museli jsme nejdříve napsat domů manželkám, že se budeme koukat společně v uzavřené společnosti," prozradil útočník Sparty Jan Kuchta plán na nejbližší hodiny po utkání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kuchta (vpravo) se raduje se spoluhráčem Ladislavem Krejčím po vítězství nad Bohemians.

Článek

„Budeme držet palce soupeři sešívaných, aby to dopadlo už dnes. Pak uvidíme, co bude následovat," má jasno Kuchta, který proti Bohemians nejdříve vyzrál na gólmana Romana Valeše a zařídil penaltu, v 85. minutě pak duel svou trefou otočil.

Po děkovačce si slovo v kabině vzali trenér Brian Priske a kapitán Ladislav Krejčí mladší. Následně putovala už zmíněná zpráva k nejbližším, že se příjezd domů protáhne. Nikdo ještě neví, na jak dlouho.

„Manželku jsem v týdnu na podobné situace připravoval, samozřejmě manželky a přítelkyně nejsou moc shovívané, ale ta moje ano a jsem za ni rád. Samozřejmě mi to dovolila, protože týmová akce je týmová akce a ještě dnešní večer se vrátím domů, doufám," pravil s úsměvem na tváři Kuchta.

Naopak kouč Brian Priske má pozici snazší. „Mám štěstí, že moje manželka je po dlouhé době tady na stadionu, utkání Slavie s Plzní budu sledovat zde na stadionu s ní a dalšími členy realizačního týmu," konstatoval.

Klíč k titulu je jednoduchý. Slavia musí proti Plzni získat všechny tři body. Pokud to zvládne, bude mít Sparta mečbol v úterý v Uherském Hradišti. K zisku poháru by jí stačil i bod. „Máme to rozehrané skvěle a případně poslední krok uděláme na Slovácku," má jasno Kuchta, který ale bude kvůli čtyřem žlutým kartám svému týmu chybět.

Reklama