Hlavní obsah

Kontroverzní situace ve šlágru na Letné. Jak vysvětlil rozhodčí Orel svoje verdikty?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neuznané góly na obou stranách, penalta pro Spartu ve 104. minutě, střet plzeňského brankáře Staňka s domácím Kuchtou, po kterém Letenští marně volali po penaltě. Tyto kontroverzní situace orámovaly středeční ligový šlágr mezi Spartou a Plzní, který rozhodl ze zmiňovaného pokutového kopu sparťanský kapitán Krejčí. Arbitr Pavel Orel k nim po utkání promluvil na stanici O2 TV Sport.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Pavel Orel zkoumá videozáznam během utkání Sparty s Plzní.

Článek

Neuznaný gól sparťana Krejčího

Domácí kapitán si za stavu 0:1 naskočil na centr z pravé strany, v souboji o dvě hlavy přeskočil plzeňského Kašu a usměrnil míč do sítě. Sudí Orel nejprve gól uznal, po intervenci VAR ho odvolal.

OREL: „Z mého pohledu jsem nezaznamenal přestupek. Ve hře ruce byly, ale nemyslel jsem si, že to bylo na odpískání. Na základě toho, že padla branka, se situace probírala na videu. Kolega mi zavolal, ať se jdu podívat k monitoru. Zjistil jsem, že ruce ve hře jednoznačně byly, Krejčí se o protihráče opřel a znemožnil mu se dostat k míči. Proto jsem gól odvolal."

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Rozhodčí Pavel Orel vytahuje červenou kartu při utkání Sparty s Plzní.

Střet sparťana Kuchty s plzeňským brankářem Staňkem

Ve druhém poločase se k míči v pokutovém území Plzně hnali Kuchta se Staňkem. Po souboji Kuchta upadl, plzeňský brankář míč chytil. Letenští se dožadovali pokutového kopu, Kuchta se také nechal ošetřit a po utkání prohlásil, že má po zásahu Staňka na noze modřinu.

OREL: „Přestupek jsem z mého postavení neviděl. Nedokázal jsem rozeznat, jestli k přestupku došlo nebo ne. Viděl jsem následně, že Staněk drží míč v rukou. Domácí se dožadovali penalty, VAR mi doporučil, aby se pokračovalo ve hře."

Ruka plzeňského kapitána Hejdy, pokutový kop pro Spartu

V závěru nastavení pálil sparťan Kuchta, míč se otřel o ruku plzeňského kapitána Hejdy. Ruku měl u těla, nicméně balon do ní narazil. Plzeňští se marně rozčilovali, že měl Hejda ruku u těla. Krejčí z penalty vystřelil Spartě výhru 2:1.

OREL: „Ze svého postavení jsem viděl střelu na branku a že Hejda zahrál rukou. Udělal pohyb proti míči. Z tohoto důvodu byl nařízen pokutový kop. Jelikož se jednalo o střelu na bránu, tedy slibně se rozvíjející akci, musela být udělena žlutá karta. Pro Hejdu byla druhá, byl tedy vyloučen."

Neuznaný gól Plzně

Ve druhém poločase za stavu 0:1 dosáhl hostující Durosimni gól hlavou. Orel však odpískal faul Hejdy na domácího brankáře Kováře. Předtím však kamery odhalily, jak Krejčí objímá rukama hostujícího Chorého. K této situaci se Orel nevyjádřil.

Reklama