Hlavní obsah

N'Diaye a Tvrdoň uspěli v Plzni na testech, na kemp nejedou čtyři zranění hráči

Záložník Modou N'Diaye z Táborska a brankář Marián Tvrdoň z Ústí nad Labem uspěli na testech a s fotbalisty prvoligové Plzně odcestují na soustředění do Rakouska. Naopak kvůli zranění se kempu nezúčastní záložník Lukáš Kalvach, útočník Tomáš Chorý a obránci Milan Havel s Luďkem Pernicou.

Foto: fcviktoria.cz

Plzeňský trenér Michal Bílek bere na soustředění i dvě nové tváře.

Článek

Čtyřiadvacetiletý senegalský záložník N'Diaye stejně jako o dva roky starší slovenský brankář Tvrdoň se s Plzní chystali od začátku letní přípravy. Trenéra Michala Bílka zaujali natolik, že je Viktoria angažuje. Podle klubového webu Západočeši v příštích dnech dořeší formu jejich setrvání v klubu.

Plzeňské v současnosti trápí marodka. Do Rakouska neodcestuje hned čtveřice hráčů Kalvach, Chorý, Havel a Pernica, která přitom nastoupila do dosud posledního přípravného utkání s Domažlicemi. Západočeši nespecifikovali, o jak vážná zranění se jedná. Hlavní opora Kalvach si podle iSport.cz poranil vazy v kotníku, dostal sádru a mimo hru prý bude několik týdnů.

Vzhledem k marodce se k týmu připojil obránce Radim Řezník, který přitom na startu přípravy dostal svolení hledat si nové angažmá. Reprezentant Jakub Brabec má po vyřazení českého týmu na evropském šampionátu dovolenou a za mužstvem dorazí v průběhu soustředění.

Viktoria odehraje v Rakousku tři přípravné zápasy, první z nich ve čtvrtek proti rumunskému týmu Sepsi. Pátý tým uplynulé ligové sezony se chystá na kvalifikaci nové Evropské konferenční ligy.

Reklama

Související témata: