Hlavní obsah

S balonem nadstandardní, bez něj slabší. Trpišovský skóroval ve čtvrté třídě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Odložil kšiltovku, opustil pro trenéry vyhrazený koridor a vyběhl na trávník. Den po vítězství na Slovácku se kouč Slavie Jindřich Trpišovský nečekaně představil v dresu Dynama Nelahozeves B. Neznáte? Čtvrtá třída na Mělnicku. A byla to povedená premiéra. Galaktikos, jak si aktuálně vedoucí fotbalisté nejnižší soutěže říkají, rozstříleli Dolany 15:0, síť rozvlnil i sám Trpišovský. „Krásná akce celého týmu,“ culí se.

Foto: TJ Dynamo Nelahozeves, Facebook

Jindřich Trpišovský (27) v akci

Článek

Fotbalový národ zná Trpišovského převážně jako nejúspěšnějšího českého kouče posledních let. Tři tituly se Slavií, čtyři triumfy v domácím poháru, povedené jízdy Evropou, čtyři trofeje pro trenéra roku. Aktivní stránka jeho života zůstává v záplavě velkého fotbalu skryta.

Není divu, vždyť mezi lety 2018 a 2024 nastoupil za FK Kralupy 1901 do soutěžního utkání jedinkrát. Od ledna se pak díky známému Vladimíru Vymětalíkovi, hráči béčka a trenérovi mládeže, dostal do Nelahozevsi. Bez žádných velkých závazků a slibů. Jak vyjde čas. Možná nikdo nečekal, že se Trpišovský objeví v novém dresu hned při prvním jarním kole. „Slíbil jsem trenérovi Vladimíru Vymětalíkovi, který se tam stará o mužstvo i mládež, že udělám jeden start. Sešlo se to hned na první kolo,“ líčí pro Sport.cz Trpišovský.

Sám Vymětalík nevěřil, jaký se kolem veřejně známé posily strhne frmol. O nástupu Trpišovského, jenž do hry naskočil s číslem 27 na poslední půlhodinu, věděl ráno v den utkání málokdo.

Duel prvního a posledního týmu soutěže dopadl jednoznačně. Domácí Dynamo si zpříjemnilo víkend čistým kontem a patnácti vstřelenými brankami, tu v pořadí čtrnáctou v 79. minutě vsítil sám trenér Slavie.

„Krásný gól. Podařilo se mi doplnit box. Spoluhráči to hezky vykombinovali a dostal jsem ideální přihrávku do kapsy mezi obránce a brankáře a hezky to uklidil. Krásná akce celého týmu,“ popisuje Trpišovský. „Trenér zhodnotil můj výkon, že s míčem byl nadstandardní a velice dobrý, bez něj slabší, ale na to jsem ho upozorňoval předem. Byl jsem tam od toho, abych rozdával přihrávky a ostatní běhali, což se povedlo,“ dodává.

Takže vše dopadlo dobře. „Jsem rád, že jsem to nezkazil, protože tým má zatím jen samá vítězství. Naskočil jsem za rozhodnutého stavu. Kluci hráli skvěle, stačilo mi jen rozdávat jim balony do běhu,“ usmívá se Trpišovský.

Dá se očekávat, že o nadcházející zápasy Nelahozevsi bude velký divácký zájem. Jenže zda Trpišovský znovu nastoupí, je momentálně ve hvězdách. „Šlo spíše o jednorázovou akci, abych si připsal start,“ vysvětluje trenér.

Reklama