Hlavní obsah

Trpišovský děkoval fanouškům: Sám jsem potřeboval vstupenky, ale na mě nezbylo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dopředu tušil, že to jeho tým nebude mít na Slovácku lehké, byť hradišťskému mužstvu se poslední dobou příliš nedaří. Kouč fotbalistů Slavie Jindřich Trpišovský si vítězství 3:1 a tří ligových bodů v moravském městě nesmírně považoval. Pražané se díky nim vyšvihli, minimálně do nedělního večera, do čela tabulky nejvyšší soutěže o dva body před Spartu, která má však utkání v Českých Budějovicích k dobru.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Fanoušci Slavie na stadionu Miroslava Valenty v Uherském Hradišti

Článek

„Potvrdilo se, že zápasy na Slovácku, které se prezentuje nepříjemným fotbalem, jsou vždycky náročné. Po reprezentační pauze obzvlášť. Jsme proto za výhru strašně rádi. Je těžce vybojovaná. Museli jsme ustát soubojovost domácího celku a poradit si s nakopávanými míči do naší šestnáctky. V tom nám pomohli oba stopeři,“ chválil Trpišovský střední obránce Ogbua a Vlčka.

Ocenil úvodní trefu záložníka Lukáše Provoda, který po autovém vhazování napálil míč z voleje zdálky nechytatelnou ránou do sítě. „Máme různé varianty autů. Douděra skvěle hodil balon do prostoru. Vyšlo to parádně. Provod má výbornou střelu, avšak málo toho využívá. Hodně to s ním řeším. Teď má asi radost, že mi takhle odpověděl. Trefil to neskutečně,“ usmál se slávistický trenér.

Trpišovskému vadilo, že Pražané dovolili Slovácku vyrovnat. „Z mého pohledu to byl hodně laciný gól. Naštvalo mě, že brankář Staněk nejprve lapil tutovku, ale kvůli naší následné špatné reakci jsme stejně inkasovali. Za stavu 1:1 jsme si v zápase prožili krizový moment,“ věděl.

Jenže krátce před pauzou spasil Slavii další povedenou dalekonosnou střelou Václav Jurečka. „Díky tomu se nám šlo do kabiny líp,“ liboval si. „V šatně jsme si něco málo k našemu výkonu řekli. Ve druhé půli se nám dařilo těžit z rychlých protiútoků. Po jednom z nich jsme kopali penaltu a navýšili jsme vedení. Slovácko hrozilo v závěru především ze standardních situací, ale dařilo se nám je odvracet,“ byl Trpišovský po změně stran s defenzívou svého týmu spokojený.

Vzhledem k absencím Oscara a Masopusta využil na postu defenzivního záložníka Tomáše Holeše. „Splnil roli soubojového hráče, jak jsme od něj očekávali. A taky jsme tušili, že v útoku Slovácka nastoupí Vecheta, takže jsme museli být připraveni na brejkové situace,“ vysvětlil.

Trpišovský poděkoval slávistickým fanouškům, kteří dorazili do Uherského Hradiště v hojném počtu a ve vyprodaném osmitisícovém hledišti byli pořádně slyšet. „Pro nás je jejich podpora mimořádně důležitá. I oni mají zásluhu na třech bodech,“ tvrdil.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Slavie se loučí s fanoušky v Uherském Hradišti

Prozradil, že i mezi slávisty byl tentokrát o vstupenky značný zájem. „Také jsem dva potřeboval, avšak už se na mě nedostalo. Budu ale šťastný, když budou stadiony v lize vyprodané, byť na mě lístky nezbydou,“ měl Trpišovský jasno.

Slávisté se už po vyřazení z tuzemského poháru i Evropské ligy mohou soustředit výhradně na nejvyšší domácí soutěž. Disponují přitom hodně širokým kádrem. „Máme z čeho vybírat, což je samozřejmě dobře. Jsme jeden tým, avšak hrát bude vždycky jedenáct momentálně nejlepších fotbalistů. Vždyť máme jasně daný cíl, za kterým si jdeme,“ naznačil, jak moc klub z Edenu láká sebrat Letenským mistrovský titul.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.