Hlavní obsah

Nečekaný konec! Bývalý reprezentant opouští předčasně prvoligové angažmá

Zlín/Praha

Nečekaný konec. Záložník Petr Jiráček po čtyřech letech opouští zlínský klub. Ještě před vypršením smlouvy, která měla končit letos v létě, se na rozvázání spolupráce domluvily obě strany. "Petrovi velmi děkujeme za veškerou práci, kterou v klubu odvedl, zejména pak v bojích v evropských pohárech," uvádí oficiální web zlínského klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Joe Gyau z USA (vpředu) a český záložník Petr Jiráček během přátelského utkání na Letné.

Článek

Bývalý reprezentační záložník přišel do Zlína z Jablonce v létě 2017, aby vypomohl týmu především v bojích v základní skupině Evropské ligy, kam se Zlínští probojovali díky vítězství v MOL Cupu. Tehdy jednatřicetiletý hráč podepsal dvouletou smlouvu, která byla následně prodloužena o další dva roky. Teď ale kontrakt předčasně končí..

„Bylo to oboustranné rozhodnutí, kterému samozřejmě předcházelo několik jednání o další společné budoucnosti. Petru Jiráčkovi bych chtěl za celý klub poděkovat za odvedenou práci a výkony, které Zlínu odevzdal. Na hřišti i mimo něj se jednalo o pracovitého fotbalistu a dobrého spoluhráče," říká generální manažer klubu Zdeněk Grygera.

Bývalý hráč Plzně, Sparty a Jablonce nastoupil ve zlínském dresu do 105 ligových utkání, ve kterých vstřelil 6 gólů, na šest branek také přihrál. Vedle české nejvyšší soutěže hrál také v Hamburku a Wolfsburgu.

„Jak všichni víme, fotbal je velmi podobný lidskému životu – vyžaduje práci, obětování, přináší radost, úspěchy, překážky, to je fotbal. Přeji mu to nejlepší do dalších kroků, hlavně pevné zdraví a spokojenost v životě osobním," uzavírá Grygera.

Reklama

Související témata: