Hlavní obsah

Nechtěl jsem nikoho zranit, ujišťuje Chorý. Sparťanovi se ihned po zápase omluvil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Útočník fotbalové Plzně Tomáš Chorý reaguje na sporný moment sobotního ligového šlágru se Spartou (0:1). Ujišťuje, že neměl v úmyslu soupeře Asgera Sörensena zranit. Podle komise rozhodčích měl být Chorý za úmyslné udeření soupeře hlavou vyloučen. "Vyvracím jakýkoli záměr protihráče zranit. Pokud mi někdo něco takového podsouvá, musím se proti tomu ohradit a přidat i mé vysvětlení. Sörensenovi jsem se ihned po zápase prostřednictvím jeho spoluhráče omluvil," zdůrazňuje plzeňský kanonýr na klubovém webu Viktorie.

Chorý měl dostat červenou! Zase to podpoří debaty, jestli video k něčemu je, zní ze sparťanské kabinyVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Měl být vyloučen, ale červenou kartu nedostal. Hlavní sudí Černý domácímu útočníkovi faul neodpískal a do hry nezasáhl ani videorozhodčí Franěk.

„Poté, co se po zápase se Spartou strhlo za negativní vlnu směrem k mé osobě po souboji se Sörensenem, považuji za správné a důležité se k celé věci osobně vyjádřit a přinést i můj pohled na věc," předesílá Tomáš Chorý.

"V první řadě bych chtěl ujistit, že jsem v žádném případě do zmíněného souboje nešel s úmyslem protihráče zranit. Ano, moje hra je i vzhledem k mé výšce založená na maximálním nasazení a mnoha osobních soubojích, které mnohdy rozhodují zápasy. A nejinak tomu bylo i v sobotu večer, kdy jsem právě se sparťanským stoperem podstoupil řadu důrazných soubojů tělo na tělo," poukazuje útočník, který v úterý vstřelil dva góly Barceloně.

Byl to spíš boj než hezký fotbal. Sparta vsadila na sílu, hodnotí trenér Plzně Michal BílekVideo: Sport.cz

"V situaci z prvního poločasu na mě mířil dlouhý balon, věděl jsem, že jde do mého prostoru a automaticky byl připravený podstoupit souboj s cílem vyhrát hlavičku a trefit míč směrem do vápna. Míč se mi na chvíli ztratil ve světle reflektoru, počítal jsem s tím, že jde mezi nás, ale nakonec propadl za nás a došlo ke srážce," nabízí Chorý svůj pohled.

"I já měl v první chvíli obavu, jestli jsem se nezranil a byl trochu dezorientovaný. Vše proběhlo v maximální rychlosti a ani v nejmenším jsem neměl v úmyslu zasáhnout protihráče, nebo jej dokonce zranit. Vím, že to i ve zpomalených záběrech vypadá blbě, nicméně vyvracím jakýkoli záměr protihráče zranit," ujišťuje a dodává, že Sörensenovi se ihned po zápase prostřednictvím jeho spoluhráče omluvil.

Reklama