Hlavní obsah

Necid lituje, že gólů nedal víc

Fotbalová Slavia porazila v neděli večer poslední Brno dvěma góly Tomáše Necida a potvrdila třetí místo v ligové tabulce po 9. kole. Měla však šancí minimálně na pět branek, což připomíná i její střelec, který překvapivě v základní sestavě nahradil očekávaného Milana Škodu.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Hráči Slavie (zleva) Mick Van Buren, Tomáš Necid a Michael Ngadeu se radují ze druhého gólu.

Článek
Fotogalerie

„Že budu v základu, jsem se dozvěděl až ráno před utkáním. Trenér mi řekl, že Milan Škoda nemůže," líčí Necid. Poprvé se trefil, když už to vypadalo, že Brno ubrání v první půli čisté konto. „Parádní centr mě trefil do hlavy. Nebylo lehké zakončovat, když mi na zádech visel obránce, ale uklidil jsem míč k tyči," popisuje svůj první gól s úsměvem.

O tom, že se Slavia při obrovské převaze prosadí i střelecky, prý nepochyboval. „Bylo jen otázkou času, kdy to prolomíme. Druhý gól byl jednodušší, Van Burenův centr byl perfektní a nikdo na mně nevisel," dodává s tím, že bere především tři body, i když... „Chtěli jsme gólů dát víc, i já sám, šance na to byly. Ale hlavně, že máme tři body."

Necid si užil i atmosféru při děkovačce, ale prohřešku, jako minule Stoch, který se nechal strhnout skandováním kotle „Smrt Spartě", se prý nedopustil. „Bylo to ale báječné. Nedá se to vůbec srovnat s tím, co jsem zažil, když jsem tu před několika lety byl na hostování. Tehdy jsme hráli dole, teď nahoře a atmosféra je skvělá," usmívá se Necid.

Když přijde řeč na reprezentaci, prozradí své přání... „Snad jsem se jí přiblížil, a kdyby mi trenér Jarolím zavolal třeba v noci nebo ráno, určitě bych přijel," ujiš'ťuje útočník.

Kouč Jaroslav Šilhavý je také spokojený se třemi body, ale... „Mohli jsme dát víc golů, šance jsme měli. Dlužíme je fanouškům. Jsme ale určitě spokojení se třemi body. A že jsme navýšili rekord na pětatřicet zápasů bez prohry, už jsem tolik neprožíval," říká a vysvětluje absenci kapitána Milana Škody. „Ze Zlína si přivezl zranění, do stejného místa ho trefili i v Astaně. Má velký hematom, proto jsme se dohodli, že hrát nebude a nepojede ani na reprezentační sraz."

Dostálek doufá, že pauza Brnu pomůže

Kouč Brna Richard Dostálek je spokojen s tím, jak jeho svěřenci v Edenu bojovali. „Odmakali to. Dlouho se nám dařilo naplňovat náš plán, dobře bránit. Na mužstvu bylo znát, že jsme museli udělat čtyři vynucené změny, i proto jsme nebyli nebezpeční. Teď nás čeká reprezentační pauza. Minulá v září nám uškodila. Věřím, že nadcházející nám pomůže," přeje si.

Brno hlavně v první půli podržel gólman Pavel Halouska, který nastoupil poprvé v základní sestavě. „Potvrdil, že není marně Melichárkovou dvojkou. Měl dobře postavené tyče, které dvakrát zazvonily a chytil nejméně tři gólovky," chválí gólmana.

„Bylo to krásný debut, i když výsledek bych si přál jiný. Zachytal jsem si, ale nebylo to pro mne nic nového. V Prostějově, kde jsem působil, to bylo kolikrát i horší. Další prohra nás mrzí, ale v reprezentační přestávce se snad dokážeme zvednout," přeje si brněnský gólman.

Reklama

Související témata: