Hlavní obsah

Nejdřív historický úspěch, pak velká ostuda! Slovácko odmítá násilné chování svých fanoušků

Uherské Hradiště

Zatímco fotbalisté Slovácka dosáhli sobotní remízou 1:1 v ligovém duelu s Bohemians 1905, která jim definitivně zajistila účast v předkole evropské Konferenční ligy historického úspěchu, jejich rozdovádění fanoušci udělali klubu pár minut po skončení utkání pořádnou ostudu. Několik jich napadlo večer po zápase v Uherském Hradišti v přesile policejní hlídku.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Diváci na tribuně v Uherském Hradišti.

Článek

„V sobotu 15. května ve 21:45 hodin došlo před restaurací Krček k napadení policejní hlídky. Incident se udál poté, co jeden z fanoušků kopl do projíždějícího služebního vozidla a poplival čelní sklo," uvedla mluvčí uherskohradišťské policie Simona Kyšnerová.

Podle ní dvoučlenná hlídka z automobilu vystoupila a hodlala incident vyřešit. „Při tom byli oba policisté napadeni nejméně šesti zjevně podnapilými osobami. Ostatní lidé přihlíželi a napadení si natáčeli. Policisté se bránili použitím slzotvorného prostředku a hmatů a chvatů. Utrpěli drobné oděrky a došlo i k poškození služebního vozidla," popsala Kyšnerová.

Na místo dorazily další policejní hlídky. „Zadrželi jsme pět osob, které jsou podezřelé z trestného činu násilí proti úřední osobě a z výtržnictví. Hrozí jim až čtyřleté vězení," prozradila.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Daniel Mareček ze Slovácka a Petr Hronek z Bohemians.

Kriminalisté se případem dále zabývají. Je velmi pravděpodobné, že podezření sdělí policisté také dalším osobám, a dojde i k rozšíření trestní kvalifikace o trestný čin poškození cizí věci.

Fotbalový klub 1. FC Slovácko se od chování části svých příznivců jednoznačně distancuje. „Událost se odehrála po utkání a mimo areál našeho stadionu. Násilné chování ve spojitosti s fotbalem i tak samozřejmě dlouhodobě odmítáme," sdělil tiskový mluvčí hradišťského klubu Marek Jurák.

Reklama

Související témata: