Hlavní obsah

Nejhorší poločas, stýská si Vrba. Už je to výhradně o záchraně, uvědomuje si zlínský kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vysoká domácí výhra nad Českými Budějovicemi je nenakopla. Fotbalisté Zlína poté padli v Liberci a v dalším zápase před svými fandy nestačili v moravské bitvě ani na Olomouc. Ševci podlehli Sigmě 0:1 a v ligové tabulce dál figurují pouze díky lepšímu skóre na předposlední barážové příčce před Pardubicemi. Kouče Pavla Vrbu rozladil hlavně výkon jeho svěřenců do přestávky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér fotbalového Zlína Pavel Vrba.

Článek

„První poločas s Olomoucí byl zřejmě náš nejhorší na jaře. Úplně nám v něm chyběla kvalita. Počínali jsme si netakticky," lamentoval zklamaný zlínský kouč Pavel Vrba. Podle něj byl soupeř do přestávky výrazně lepší. „Zahrával hodně standardek. Náš výkon zdaleka neodpovídal tomu, co chceme předvádět," stýskal si.

Až s příchodem střídajících Slončíka a Fantiše se jeho mužstvo po změně stran zvedlo. „Oživili hru. Byli jsme rázem víc na míči, a i my jsme byli nebezpeční. Škoda zahozené Didibovy tutovky," litoval. „Když to ovšem hodnotím v kontextu celého utkání, asi si Olomouc zasloužila vyhrát. Byla lepší v prvním poločase a ve druhém si vedení pohlídala. Navzdory našim záchvěvům," mrzelo Vrbu.

Připustil, že s výkony některých svých fotbalistů nebyl vůbec spokojený. Kupříkladu s Didibou či Dramém. „Nerad hodnotím veřejně jednotlivé hráče. To si nechávám do kabiny. Ale je jasné, že zahraniční borci by měli být lepší než čeští. Jen tak týmu mohou pomoct. To je ale věcí nějakých našich vnitřních debat," tvrdil.

Proti Sigmě Vrba vůbec nepostavil do obrany obvyklého kapitána Zlína Procházku, který usedl jen na lavičku. „V předchozích utkáních zůstal za očekáváním. Proto místo něj nastoupil na stoperském postu defenzivní záložník Hlinka. Chtěli jsme tím posílit přechod do ofenzívy. Očekávaný efekt to ale úplně nepřineslo," připustil.

Zkušený kouč si uvědomuje, že situace jeho celku je už hodně složitá. Zvlášť když Zlíňané mají ve zbývajících duelech základní části nejvyšší soutěže obtížný los. Narazí na Plzeň, Bohemians a Mladou Boleslav.

„Musíme se zamyslet nad tím, s kým do závěrečné fáze sezony jít. Přemýšlím, zda nepovolat po Slončíkovi další mladé talentované hráče z béčka. Je jasné, že teď už to bude výhradně o tom, abychom se zachránili. O ničem jiném. Spadnout na poslední místo v tabulce by byla pochopitelně katastrofa, avšak pořád věřím, že se můžeme vyhnout i baráži. Chce to ale uhrát ve zbývajících duelech takové výsledky, aby nám to výchozí pozice při vstupu do nadstavby umožňovala," přemítal Vrba.

Reklama