Hlavní obsah

Nejhorší zápas pod mým vedením, vadí Vrbovi. Sparta navíc přišla o útočníky

České Budějovice
Aktualizováno

Dva odložené zápasy s Plzní a v Jablonci mají k dobru. V Českých Budějovicích se ovšem fotbalisté pražské Sparty při remíze 0:0 rozhodně nepředstavili jako tým, který by měl komplikovat vedoucí Slavii život. Pokud sešívaní večer porazí předposlední Opavu, což je velmi pravděpodobné, povedou již o 16 bodů! Letenští se zatím reálně musejí koukat spíš za sebe, aby uhájili druhou příčku a start v předkole Ligy mistrů. Problémem je navíc zranění úročníků Juliše a Kozáka. První jde na operaci, druhý má zlomeninu kotníku...

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva trenér Sparty Pavel Vrba a trenér Českých Budějovic David Horejš.

Článek
Fotogalerie

Sparta chvíli hraje, chvíli má nucenou pauzu. Herní rytmus jí evidentně chybí. Ve středu ještě měla štěstí, díky penaltě v samém závěru porazila v osmifinále domácího poháru Baník 1:0.

V Českých Budějovicích se už ucho utrhlo. Sparta vyhrála pod trenérem Vrbou všech pět předchozích soutěžních zápasů (z toho čtyři v lize) a v posledních třech neinkasovala.

Bezbranková plichta vítěznou jízdu nového kouče přetrhla.

„Jestli je remíza zasloužená? Záleží, čí jste fanoušek... Příznivci Budějovic řeknou, že Sparta měla štěstí, protože domácí třikrát trefili břevno či tyč. Fanoušci Sparty zase připomenou, že třeba Hložek také mohl dát gól. Dělba bodů je asi zasloužená. My jsme byli hodně nevýrazní v první půli, ve druhé jsme mohli třeba i rozhodnout," poukázal zklamaný Pavel Vrba v rozhovoru pro O2 TV Sport.

Snad jediným pozitivem jeho týmu je, že venku v lize již sedmkrát po sobě neprohrála (z toho 5 vítězství) a v sezoně tam získala 26 z celkových 48 bodů.

Jenže Dynamo je pro Spartu mindrákem. Letenští s ním nevyhráli již poslední čtyři vzájemné ligové zápasy.

Juliš jde na operaci, Kozák má zlomeninu

„Z naší strany nejhorší zápas pod mým vedením. Hlavně první poločas byl špatný, což ovlivnil náš vstup do utkání, prvních 10 až 15 minut. Nevím, z čeho by měli být hráči nervózní, že si nedokázali přihrát na 10 metrů," kroutí kouč hlavou.

„Je pravda, že někteří hráli na jiných postech a někteří po delší době. Ale to není žádná výmluva. Druhý poločas nebyl z naší strany špatný, dokázali jsme zrychlit hru, dokázali jsme vyvézt míče a dostat se do finální fáze. Jenže chyb a ani ne vynucených byla spousta," kaboní se Vrba.

Z osvědčených útočníků mu navíc zbývá jen Hložek, který se po dlouhém zranění teprve nedávno vrátil na hřiště. Juliš je mimo delší čas a ještě bude, Kozák odstoupil již v prvním poločase.

„Juliš jde ve středu s tříslem na operaci. Co se týká Kozáka, tam zatím nedokážu odpovědět. Pojede do Prahy na rentgen a bude se zjišťovat, co mu vlastně je. Se stejnou nohou už měl Libor problémy," obával se Vrba další komplikace.

Večer se jeho černé myšlenky naplnily. "Lékařské vyšetření Libora Kozáka bohužel prokázalo zlomeninu v oblasti kotníku," oznámil klub na sociální síti.

Na lavičku teď chodí Ondřej Novotný z béčka, který možná v nouzi brzy dostane šanci.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama