Hlavní obsah

Nejlepší ligový střelec Kerič by se odchodu do Salcburku nebránil

Patnácti přesnými trefami si liberecký útočník Andrej Kerič vystřílel v minulé sezóně korunu pro nejlepšího střelce ligy, ale teď vůbec není jisté, jestli v dresu Slovanu ještě přidá další góly. Chorvatský kanonýr se totiž probírá řadou nabídek a na kondičním soustředění v Hraběticích při těžkých cyklistických výšlapech přemýšlí, jakým směrem se jeho kariéra bude ubírat dál.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalista Andrej Kerić

Článek

Teď se mu hlavou honí především vábení rakouských šampiónů ze Salcburku, kteří Keriče touží získat do svých řad a bojovat s ním v předkole o Ligu mistrů. Kerič se však nebrání ani setrvání v Liberci.

"Docela si umím představit, že bych tam šel. A kdyby to bylo na mně, tak bych jim asi neřekl ne. Přece jenom jde o velký klub, vítěze rakouské ligy, můžou hrát v Lize mistrů... Ale zdaleka to není hotové, ta jednání jsou teprve na začátku," řekl Kerič novinářům při čtvrtečním setkání na soustředění v Hraběticích v Jizerských horách.

"Každopádně bych chtěl mít co nejdříve jasno, abych se mohl soustředit jenom na fotbal a přípravu. Teď je všechno otevřené, počkám, jak se dohodnou kluby," dodal Kerič.

Škorpil: Kerič má potenciál na lepší klub než Salcburk

Trenér Ladislav Škorpil se prý připravuje na variantu, že o jednoho ze svých stěžejních hráčů v létě může přijít. "Osobně se bráním tomu, aby odešel, protože bychom přišli o dost gólů. Ale pokud k tomu dojde, nezbude nám nic, než se s tím smířit. Ale myslím si, že má větší potenciál než na Salcburk," prohlásil Škorpil.

Dvaadvacetiletý Kerič si při libereckém angažmá za rok a půl udělal skvělé jméno, rychlý střelec je terčem zájmů mnoha zahraničních klubů. "Je fakt, že teď je ten můj odchod z Liberce asi nejaktuálnější za dobu, co tady jsem. Těch patnáct gólů v minulé sezoně asi udělalo svoje," připomněl Kerič vydařený minulý soutěžní ročník, po němž byl navíc zvolen nejlepším cizincem v rámci české ligy.

Kromě Salcburku by jej rád získal i bundesligový Kolín nad Rýnem, se zájmem údajně přispěchalo i Dinamo Záhřeb, mistr Keričovy rodné země. "Vím asi tak o třech nebo čtyřech nabídkách, o Kolínu a Záhřebu jsem četl jen v novinách. Ale vůbec není vyloučeno, že zůstanu v Liberci, kde jsem si zvykl a jsem tady šťastný. Na druhou stranu zase chci v kariéře něco dosáhnout a třeba bych mohl udělat další krůček nahoru," připustil Kerič, že řeší velké vnitřní dilema.

Do pražských "S" Kerič přestoupit nehodlá

Odchod do pražské Slavie či Sparty ale vylučuje. "Když budu v Čechách, tak jedině v Liberci. Spartou nebo Slavií bych si asi moc nepolepšil," řekl Kerič, který má v Liberci ještě smlouvu na dva roky. Severočeši by za něj mohli chtít nejméně 30 milionů korun. "Ale opakuju, že z Liberce nikam neutíkám. Navíc nás čeká Evropská liga, což je také velké lákadlo," zdůraznil Kerič.

Když odcházel z chorvatského Vinkovci do Liberce před půldruhým rokem jako neznámý hráč, snil o angažmá v západoevropské soutěži. Teď cítí, že je mu hodně blízko. "Chci jít v kariéře krůček po krůčku a zatím mi to vychází. Kdybych třeba mohl jít do Německa za méně peněz než do Salcburku, tak to udělám," naznačil Kerič, že je pro něj prioritou sportovní stránka před lukrativní nabídkou z méně prestižní soutěže

Reklama

Související témata: