Hlavní obsah

Nejlepší poločas v sezoně, libuje si po hladké výhře nad Teplicemi zlínský trenér Jelínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Udělali další výrazný krok k definitivní záchraně v první lize. Fotbalisté Zlína zdolali v nadstavbové skupině o udržení na svém hřišti matné Teplice především díky výtečnému vstupu do zápasu hladce 3:0 a už jen teorie by je mohla poslat do baráže.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva brankář Tomáš Grigar z Teplic a Vachtang Čanturišvili ze Zlína.

Článek

Ševci nastříleli všechny tři góly už do přestávky. „Odehráli jsme nejlepší poločas v sezoně. Utkání jsme tím rozhodli," libuje si zlínský kouč Jan Jelínek, který má trochu výhrady k výkonu svého mužstva po změně stran. „Až moc jsme se spoléhali převážně na brejky. Tepličtí ale naštěstí neměli sílu na to, aby nám cestu za třemi body zkomplikovali. Důležitý duel jsme zvládli," netají velkou radost.

Fastav nasměroval k vítězství vedoucím gólem už ve druhé minutě gruzínský záložník Vachtang Čanturišvili, který ve Zlíně působí už přes tři roky, avšak premiérově v jeho dresu skóroval až v minulém kole v Karviné. Hned týden na to přidal proti Teplicím druhou branku.

„Čekal jsem strašně dlouho. Měl jsem hodně šancí, trefil jsem snad šest tyček. Jsem hrozně šťastný, že mi to konečně začalo padat, a pomáhám tak mužstvu ještě víc než dosud. Neskutečně se mi zvedlo sebevědomí. Jsem strašně rád, že smolné období je snad za mnou," svěřil se osmadvacetiletý ofenzivní středopolař, jemuž pomohl ke gólu do teplické sítě přesným pasem obránce Vraštil. „Poslal mi parádní balon," pochválil Čanturišvili parťáka.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Dominik Simerský ze Zlína a Václav Sejk z Teplic.

Zlíňané mají na barážové příčky komfortní šestibodový náskok, avšak definitivně zachráněni se ještě necítí. „Předčasně nejásáme. K potvrzení potřebujeme ještě jednu výhru. Stát se ještě může cokoliv," zůstává zatím opatrný. Jelínek s ním souhlasí. „Úplně jasné to pořád není. Navíc my chceme i ve zbývajících zápasech nadstavby uhrávat další body," tvrdí.

Čanturišviliho střelecké probuzení ho těší. „Konečně se odšpuntoval. Spadl z něj stres, a teď bude pro soupeře ještě mnohem nebezpečnější než dosud," očekává Jelínek.

Reklama

Související témata: