Hlavní obsah

Nejhorší výkon Teplic na jaře. Kouč si v prvním poločase ve Zlíně připadal jako na kolotoči

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podali patrně nejhorší výkon v jarní části nejvyšší soutěže. Fotbalisté Teplic dostali v utkání 2. kola nadstavbové skupiny o záchranu ve Zlíně už do sedmé minuty dva góly a konečná porážka 0:3 pro ně byla nakonec milosrdná. V tabulce klesli na barážovou příčku.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Dominik Simerský ze Zlína a Václav Sejk z Teplic.

Článek

„Chybělo nám pět zraněných či nemocných hráčů. To ovšem neomlouvá náš mimořádně špatný vstup do zápasu," má jasno teplický kouč Jiří Jarošík. V prvním poločase si prý připadal jako na kolotoči. „Byl jsem rád, když ho sudí ukončil," přiznal.

Po pauze už byla hra přece jen vyrovnanější. „Škoda, že se nám nepovedlo vstřelit aspoň gól, po kterém by domácí třeba znervózněli. I tak bychom ale těžko dosáhli aspoň na bod. Závěr však mohl být trochu dramatičtější," přemítá trenér Severočechů.

V základní sestavě jeho mužstva se poprvé na jaře objevil zkušený bosenský záložník Admir Ljevakovič, který už nastupoval pouze za teplickou rezervu. „Byla to z naší strany reakce na zaplněnou marodku. Jinak by se asi nevracel. Hráči do středu pole nám momentálně chybějí, a tak jsem rád, že nám pomohl. Vydržel se silami poločas, v béčku už pochopitelně tolik netrénuje," uvedl Jarošík na adresu sedmatřicetiletého fotbalisty. Dokonce už po půl hodině musel předčasně odstoupit mladý obránce Chaloupek. „Trápily ho křeče v břiše. Snad nepůjde o nic vážného, a bude na Jablonec připravený," myslel už na další utkání.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva brankář Tomáš Grigar z Teplic a Vachtang Čanturišvili ze Zlína.

To bude pro Teplické doslova klíčové. „Chtěli jsme pochopitelně bodovat i ve Zlíně. Nepovedlo se, avšak důležitější zápasy se soupeři bezprostředně kolem nás jsou teprve před námi," uvědomuje si Jarošík. Doufá, že se Kučera, Mareček, Fortelný, Mareš či Trubač brzy do přípravy vrátí. „Pokud se nám naše opory uzdraví, nemáme se čeho bát," věří kouč, že jeho tým nebude muset zachraňovat nejvyšší soutěž v nevyzpytatelné baráži s druholigovými celky.

Reklama

Související témata: