Hlavní obsah

Nejlepším hráčem fotbalové ligy za srpen byl Tecl, trenérem Bílek

Hráčem měsíce v první fotbalové lize se stal slávista Stanislav Tecl. Mezi trenéry za srpen zvítězil plzeňský kouč Michal Bílek. Výsledky premiérového vydání ankety v této sezoně zveřejnila Ligová fotbalová asociace, která v Česku řídí profesionální soutěže.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stanislav Tecl ze Slavie Praha oslavuje gól na 1:0 proti Zlínu.

Článek

Tecl ve čtyřech srpnových utkáních zaznamenal šest gólů a vede tabulku ligových střelců. Dvaatřicetiletý útočník se blýskl hattrickem při výhře 7:0 nad Pardubicemi, poté Slavii pomohl brankou a asistencí k triumfu 4:0 v Brně a dalšími dvěma trefami se podílel na vítězství Pražanů 6:0 nad Teplicemi.

V hlasování fanoušků Tecl předčil brněnského záložníka Michala Ševčíka a nizozemského útočníka Micka van Burena, jenž v Liberci hostuje ze Slavie. Bílek zvítězil o pouhé tři hlasy před slávistickým trenérem Jindřichem Trpišovským a navázal na zisk ocenění za květen. Třetí skončil Miroslav Koubek z Hradce Králové.

Plzeňští úřadující mistři v srpnu vyhráli všechny čtyři zápasy. Doma zdolali Pardubice 2:1, stejným výsledkem uspěli i na hřišti Hradce Králové, v Českých Budějovicích vybojovali výhru 1:0 a doma deklasovali Slovácko 3:0.

Viktoria, která má k dobru ještě odložený duel s Brnem, ztrácí z druhého místa tabulky dva body na vedoucí Slavii. Západočeši ve středu v Barceloně vstoupí do Ligy mistrů, kde je čekají ještě další giganti Bayern Mnichov a Inter Milán.

V anketě LFA určují novináři svými hlasy trojici adeptů na hráče a trenéra měsíce, z níž pak fanoušci vyberou vítěze obou kategorií.

Reklama