Hlavní obsah

Nejobletovanější hráč Sigmy má konkurenci. O slovo se hlásí další hvězdička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pozor, pozor. Nejobletovanější hráč Sigmy Olomouc Mojmír Chytil může mít v hanáckém klubu pořádného konkurenta. Vynikající výkony předváděl Antonín Růsek už na podzim ve Fortuna lize a na startu jara proti Spartě vše potvrdil. „Když se za tím kolem ohlédnu, tak byl výkonem naprosto TOP mezi útočníky," chválí třiadvacetiletého hráče v pořadu Přímák na Sport.cz trenér Zdeněk Ščasný. „Pokud bude takhle hrát i dál, může se stát, že o něj Sigma po sezoně také přijde," dodává Martin Mls, fotbalový expert sportovní redakce Práva a Sport.cz.

Může Antonín Růsek po sezoně také opustit Sigmu a zamířit do lepšího klubu? Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Antonín Růsek sice nemá ve statistikách taková čísla jako Mojmír Chytil, jenže jeho výkonů si experti prostě museli všimnout. Vypadá to, že se Sigmě Olomouc vyplatí investice ve výši čtrnácti milionů, které vložila do hráče, když jej kupovala z Brna. „Na začátku, v roce 2021, to tak nevypadalo, ale postupně se do toho dostával. Góly a asistence jsou sice nejviditelnější údaje, ale nejsou všechno. On udělá servis pro Chytila a je užitečný týmu," nešetří chválou novinář.

I Zdeněk Ščasný neskrývá, že kdyby momentálně vedl tým v nejvyšší soutěži, chtěl by mít Růska v týmu. „Umí dát góly, pamatuji si ho ještě z Brna, kde podával vynikající výkony. Sigma věděla, co dělá," konstatuje zkušený odborník. Je mu jasné, že bude těžké podobné výkony jako proti Spartě pro hráče opakovat. „Ale ten jeho klid, přikrytí míče, obejití soupeře, bojoval pro mužstvo," chrlí Ščasný superlativy na adresu Růska. „Překvapilo mě jeho střídání, dokud byl na hřišti, tak snad neztratil jediný míč," dodává.

Přímák s Jiřím SaňákemVideo: Sport.cz

A tak se klidně může stát, že Sigma Olomouc bude v létě řešit odchod nejen Mojmíra Chytila, ale i druhé opory. „Pokud bude takhle hrát dál, řekněme i v obyčejnějších zápasech než proti Spartě, tak se může Sigmě stát, že o něj přijde. Je mu 23 let, je to hodně zajímavé zboží." tuší Mls.

Reklama

Související témata: