Hlavní obsah

Nejtěžší rozhodnutí v kariéře, Hancko už je sešívaný. Sparta oficiálně ztrácí svou hvězdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Svlékl rudý dres, místo něj hned navlékl červenobíle sešívaný. Pro fanoušky Sparty hořký konec příběhu, pro letenský klub velmi výdělečný obchod. Slovenský fotbalový obránce Dávid Hancko samozřejmě nemíří ke konkurentovi, ale do Feyenoordu Rotterdam, který vyznává stejné barvy dresu jako pražský rival. Přestup byl uzavřen již v pátek, oba kluby ho oznámily až nyní. Hancko uzavřel v novém angažmá smlouvu do roku 2026. Sparta za něj i s reálnými bonusy může utržit až čtvrt miliardy korun.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dávid Hancko ještě v dresu Sparty Praha.

Článek

Feyenoord je osudem pražských rivalů. Slavii v minulé sezoně vyřadil cestou do finále Konferenční ligy ve čtvrtfinále. A Spartě teď zase beru jednu z klíčových postav.

„Důvodů, že jsme ho uvolnili, je víc. Obdrželi jsme velmi vysokou nabídku, které je těžké odolávat. Zájemců bylo čím dál tím víc. Dávid se vypracoval v klíčového hráče, byl by tu čtvrtou sezonu, tak by to mělo vypadat. Tak s hráči mluvím, aby tady odvedli tři čtyři sezony a řekli si o zahraniční angažmá," uvedl sportovní manažer Tomáš Rosický v rozhovoru pro O2 TV Sport.

Za přestup Sparta zinkasuje 200 milionů korun, dalších 50 by měla shrábnout za reálné bonusy. Bohatě se jí tak vyplatí, že před rokem po dvouletém hostování uplatnila na Hancka opci z Fiorentiny za přibližně 60 milionů korun.

Dávid Hancko si přivyká na roli otce i na náročné tréninky pod novým koučem. Obojí si pochvalujeVideo: Sport.cz

Slovenský reprezentant by se tak měl stát nejdražším obráncem, který kdy opustil českou ligu.

V rudém dresu čtyřiadvacetiletý Hancko odehrál 102 soutěžních zápasů a vstřelil přesně 20 gólů. Dorostl v lídra a od začátku sezony vedl tým do všech utkání s kapitánskou páskou.

„Velmi těžko se mi hledají slova, protože to bylo nejtěžší rozhodnutí v mé kariéře, ale nastal čas se posunout dál. A vím, že bez mých spoluhráčů, trenérů, fanoušků a všech lidí ve Spartě by nebylo možné, aby se toto stalo. Proto vám chci všem poděkovat za vše, co jste pro mě udělali!" loučí se Hancko na svém Instagramu.

„Stal jsem se tady lepším fotbalistou, ale myslím, že i člověkem. Za to vám děkuji. Sparta mi navždy přirostla k srdci a budu nadále jejím největším fanouškem, přeji jí jen to nejlepší. Děkuji za všechno a věřím, že naše cesty se ještě jednou znovu spojí," dává fanouškům naději.

"Zájem Feyenoordu už nějakou dobu trvá, takže jsem rád, že se kluby domluvily. Jsem přesvědčen, že je správný čas, abych důležitý krok učinil. Celou přípravu a první zápasy v sezoně jsem strávil se Spartou, takže jsem připraven a těším se, že se brzy zapojím," líčí Hancko.

„Odchází jeden z lídrů, který nám ve spoustě zápasů pomohl i gólově. Zodpovědnost je teď větší. Není to ale jenom o mně. Z řady mohou vystoupit i jiní hráči, kteří jsou na hřišti, a mohou si říct o prostor i v kabině. Je potřeba, aby nás takových bylo víc. Teď je na to ideální doba," vyzývá zkušený záložník David Pavelka, který po Hanckovi převzal kapitánskou pásku.

Nově zvolený kapitán Ladislav Krejčí mladší je stále zraněný.

Hancko si i ve svém novém působišti na stadionu De Kuip ponechá na dresu své oblíbené číslo 33.

Reklama