Hlavní obsah

Největším negativem je zranění Sýkory, mrzí po remíze v Karviné plzeňského Bakoše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nečekaný problém mají v této sezoně fotbalisté Plzně se zachraňující se Karvinou. Na podzim jí doma podlehli 0:1 a slezskému týmu nedokázali vstřelit gól ani v jarní odvetě. Ze hřiště ligového nováčka si poslední český zástupce v Evropském poháru odvezl bod za remízu 0:0.

Foto: Ivo Dudek

Karvinský Adeleke v souboji s plzeňskými Dwehem a Vydrou (vpravo)

Článek

„Je to zvláštní, že jsme Karvinou v této sezoně neporazili. U nás vyhráli 1:0, teď zase uhráli zápas, ve kterém nedostali gól. Nevím, zda je to shoda náhod, nebo něco, nad čím se zamyslet. V obou zápasech rozhodla naše špatná produktivita,“ zamyslel se Marek Bakoš, jenž v Karviné zaskakoval za Miroslava Koubka.

Ten v minulém ligovém kole (s Libercem) uviděl čtvrtou žlutou, utkání v Karviné proto sledoval jen z tribuny. V prvním poločase viděl tři velké šance Matěje Vydry, které pokaždé skončily na rukavicích Dominika Holce.

„Od toho tam jsem, abych pomohl, když se někomu jinému něco nepodaří. Tak to má být. Srdce a duše byly dneska na naší straně extrémně vidět,“ říkal slovenský gólman, jenž vychytal čisté konto poprvé od bezbrankové remízy v Jablonci v polovině prosince.

Po přestávce už tolik práce neměl, protože favorit na něj nevyslal jedinou přímou střelu. „Poslední ligový zápas s Libercem se nám nepovedl, tady jsme ale chtěli uspět. I proto jsme neexperimentovali se sestavou. Nepřijeli jsme tu na výlet, přijeli jsme vyhrát, to, že se nepovedlo, to je fotbal. Karviná byla velmi dobře připravená, hrála jednoduchý fotbal. A mají bod, se kterým budou asi spokojeni,“ řekl Bakoš.

„Nevyhráli jsme, ale větším negativem je zranění Honzy Sýkory,“ povzdychl si Bakoš. Plzeňský záložník opouštěl hřiště po třinácti minutách hry na nosítkách poté, co nakopl blokujícího Sebastiána Boháče.

„Chtěl vystřelit, soupeř mu tam vložil nohu, pocítil bolest v koleni a v kotníku. Uvidíme, co odhalí vyšetření. Směrem ke čtvrtku je to komplikace,“ připomněl Bakoš, že Viktorii čeká v týdnu utkání prvního čtvrtfinále Evropské ligy proti italské Fiorentině.

„Ve čtvrtek nám bude chybět, ale máme tam určitě možnosti, které zvážíme. Uvidíme, co odhalí vyšetření, Honzovi budeme přát příznivou diagnózu,“ řekl Bakoš.

Reklama