Hlavní obsah

Nemám vysvětlení. Děláme víc chyb než v přípravě, říká Vrba po přestřelce s Bohemians

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odvrátili debakl a ve druhém poločase dokázali díky trefám Klímy a Tijaniho srovnat na hřišti Bohemians na konečných 3:3. Přesto zažívají fotbalisté Baníku Ostrava nejhorší vstup do sezony od sestupového ročníku 2015/2016. „Nemám vysvětlení, dostáváme strašně jednoduché góly," zhodnotil trenér Pavel Vrba. Během duelu s ním opět cloumaly emoce. Remíza v Ďolíčku je pro něj ale prvním bodem v novém angažmá a po turbulentním průběhu utkání ho bere jako zisk.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Trenér Baníku Ostrava Pavel Vrba během první půle ve Vršovicích těžko skrýval rozčarování.

Článek
Fotogalerie

„Udělali jsme v prvním poločase obrovské chyby v rozehrávce, výsledek po první půli jsme si zavinili sami. Bohemka nás vysoko atakovala, ale tolik jednoduchých chyb jsme neudělali v celé přípravě," uvedl po zápase zkušený kouč, který do Ostravy přišel před sezonou po předčasném konci v pražské Spartě.

Baník v defenzivní hře kupil jeden přehmat za druhým, tým ještě minimálně dvakrát zachránil gólman Jan Laštůvka. „Nemám pro to vysvětlení," dodal zklamaně Vrba. Před přestávkou se na lavičce hodně zlobil, výslednou remízu, kdy tým smazal manko, bere  jako zisk.

„Cením, že jsme se dokázali zvednout. Jestli jsem spokojený, nedokážu momentálně říct," hodnotil už v pohodovějším rozpoložení druhý poločas, ve kterém byli jeho svěřenci lepší. Kromě vyrovnání měli na konci duelu ještě několik šancí, obrat ale nedokonali.

Ostrava v prvním kole Fortuna ligy prohrála doma s Olomoucí vysoko 0:3. Bod po dvou duelech je pro klub nejhorším startem od ročníku 2015/2016, kdy nakonec spadla do druhé ligy. „Že máme zatím jen bod, to je zklamání, zejména kvůli domácímu utkání. Pokud se nám teď podaří doma dvakrát vyhrát, což samozřejmě nebude jednoduché, tak by start nebyl nakonec tak špatný," vyhlíží Vrba následující dvě střetnutí, které Baník odehraje ve Vítkovicích se Zlínem a Teplicemi.

Ostravu nasměroval za vyrovnáním ve 49. minuté Jiří Klíma, srovnání přišlo o půl hodiny později z hlavy střídajícího Tijaniho. Hru hostů ale oživili zejména střídající Karel Pojezný a Muhammed Sanneh. „Základní sestavu nemá nikdo jistou a někteří hráči si o ni dnešním výkonem řekli," naznačil kouč, že na trávník příště může v dresech FCB vyběhnout obměněná základní jedenáctka.

Vrba platí v českém fotbale za bouřliváka, což se potvrdilo také v Ďolíčku. Zejména když ve 22. minutě zvyšoval domácí Antonín Křapka na 3:1, cloumaly 58letým rodákem z Přerova emoce. Vše vyvrcholilo přibližně dvacet minut před koncem, kdy nebyl spokojený s verdiktem hlavního sudího Tomáše Klímy. Za protesty následně obdržel žlutou kartu.

„Moje nervy? Já nevím. Ani nechci být otevřený, někteří novináři toho zneužívají. Smutný jsem, ale otevírat se nebudu," konstatoval na pozápasové tiskové konferenci.

Ostrava se v neúplné tabulce nachází na 11. místě. Bohemians jsou po úvodní výhře v Jablonci a remíze s Baníkem na průběžném druhém místě za vedoucím Libercem, který si po Spartě poradil i s Teplicemi a je zatím bodově stoprocentní.

Reklama