Hlavní obsah

Německo, Turecko, Belgie. Kanonýr Škoda si může vybírat, Slavia ho chce udržet

Karel FeltPrávo

Dost naštvaně se tvářil nový kouč fotbalistů Slavie Dušan Uhrin po sobotním debaklu 1:4 s bratislavským Slovanem na Ministerském poháru v Čelákovicích. Kanonýr Milan Škoda byl jen mezi diváky a odmítal jakkoliv komentovat svou budoucnost v červenobílém dresu.

Foto: Profimedia.cz

Trenér fotbalistů Slavie Praha Dušan Uhrin mladší.

Článek

Ani Uhrinovi nebylo moc do řeči. „Každý zápas něco ukáže, i takový, jako byl ten se Slovanem. Jsme na začátku přípravy, zatím jsme trénovali trojfázově. Slovan je jinde, za týden začíná v předkole Evropské ligy, nás čeká první soutěžní zápas až za měsíc v Plzni. Výsledek neřeším. Nejprve musíme hráče připravit fyzicky, pak budeme přemýšlet o nějaké hře," konstatoval kouč.

O tom, jestli v Edenu zůstane útočník Škoda, mluvit moc nechtěl. „Dostal dva dny volna, proto v Čelákovicích nehrál. Nic víc za tím nehledejte. Potřebujeme, aby byl v pohodě. Samozřejmě s ním počítám," pravil Uhrin. O zájmu o kanonýra, který v minulém ligovém ročníku nastřílel devatenáct branek a poprvé si zahrál i za reprezentaci, prý v Edenu oficiálně nic nevědí. Hráčův agent Jiří Stejskal ale zaznamenal zájem nejen z české nejvyšší soutěže, ale také z Německa, Turecka a Belgie.

Na dotaz Práva, zda čeká ještě nějaké posily, reagoval Uhrin lehce podrážděně: „Posily už nečekáme. Pracujeme s hráči, kteří tu jsou. A jaké problémy řešíme, si necháme pro sebe."

Na trávníku to vypadalo, že nejvíc hoří kraje obrany. V dobrém světle se naopak ukázala akvizice ze Žižkova, záložník Radek Voltr. Slavia ho ale podepsaného zatím nemá a není tajemstvím, že o něj projevil velký zájem Liberec.

Reklama