Hlavní obsah

Neměl postavu sportovce, motivaci, ani brankářský talent, vzpomíná na reprezentačního gólmana jeho bývalý kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavním hrdinou jednoho z těžko uvěřitelných příběhů české nejvyšší fotbalové soutěže je bezpochyby Filip Nguyen. Fotbalista s vietnamskými kořeny, který v polovině září oslaví třicáté narozeniny, totiž opouštěl Spartu v pozici brankáře, o něhož nebyl zájem ani pro B-tým. Přes třetiligový Nový Bydžov a druholigovou Vlašim se dostal do nejvyšší soutěže a dnes dokonce patří do širšího kádru reprezentace, byť na debut stále čeká. „Ten byl celý tak průměrný, že mě vůbec nenapadlo, že by mohl hrát na vyšší úrovni než ČFL,“ vzpomíná na Nguyenovo působení v B-týmu Sparty jeho tehdejší trenér Martin Hašek ve fotbalovém pořadu Přímák na Sport.cz.

Neměl postavu sportovce, motivaci ani talent. Martin Hašek v Přímáku vzpomíná na dnes již reprezentačního gólmanaVideo: Sport.cz

 
Článek

„V B-mužstvu Sparty dělal v podstatě třetího brankáře. V té době, když ho člověk viděl svlečeného, tak to ani nebyla postava sportovce," prozrazuje 52letý trenér, který je aktuálně bez angažmá.

„Z hlediska namotivovanosti do tréninku nebo fotbalu jako takového jsem tam neviděl žádnou motivaci, spíš podprůměrnou. Neviděl jsem ani nějaký brankářský talent..." líčí s odstupem.

Svým způsobem vtipné, když se tě to netýká, vzpomíná Hašek v Přímáku na bizarní situaci z pardubického angažmáVideo: Sport.cz

„Že teď hraje na úrovni evropských pohárů a špičku ligy, tak je pro mě obrovské překvapení," pokračuje na adresu současné jedničky Slovácka a upozorňuje na zajímavou skutečnost, že Nguyena nakonec přivedl k profesionálnímu fotbalu stejný muž, který je zároveň považován za objevitele například Abdallaha Simy.

Bratři Haškové v jednom týmu! Má to však zádrhel... Pasáž z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

„Vzali jsme ho do Vlašimi jako trojku, nebyla to moje iniciativa, ale byla to práce Míly Brožka, který dnes dělá skauting pro Slavii, ale já jsem ho samozřejmě znal," vypráví Hašek, jak se s Nguyenem setkal i v dalším angažmá.

Více najdete ve videu z pořadu Přímák. Celý pořad si také můžete přehrát jako podcast.

Reklama

Související témata: