Hlavní obsah

Nemohl spát a byl špatný, pak Klokany spasil. Cítím radost i smutek, přiznal Hronek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už před zápasem v Jablonci nemohl záložník Bohemians Petr Hronek dospat a dost možná ho další těžká svítání ještě čekají. Až do soboty, kdy se v posledním kole skupiny o udržení rozhodne, zda Klokani dokážou na poslední chvíli uniknout nevyzpytatelné baráži. Doslova v poslední vteřině už z ní vyklouzli v Jablonci, kde Petr Hronek vyrovnával na 1:1 až s koncem třetí minuty nastaveného času, po které by rozhodčí Szikszay už utkání nejspíše ukončil.

Foto: David Taneček, ČTK

Fotbalisté Bohemians (zleva) Martin Dostál, autor branky Petr Hronek a David Bartek oslavují vyrovnávací gól na hřišti Jablonce.

Článek

„V den zápasu jsem se probudil asi v půl šestý ráno, otevřel oči a řekl jsem si, že v Jablonci musíme vyhrát nebo minimálně remizovat, jinak je po nadějích. A docela jsem z toho byl špatný... Otevřel jsem si hned tabulku hned a sjížděl různé varianty," přiznal Hronek, který naději vzkřísil chladnokrevně proměněnou šancí z pravděpodobně poslední akce, kdy Hanuše propálil střelou na bližší tyč.

„V prvním okamžiku jsem chtěl míč hlavně zpracovat, což se mi podařilo. Viděl jsem, že vyběhl docela do dobrého úhlu k zadní tyči, takže vlastně tohle bylo jediné řešení. Doufám, že můj gól bude hodně důležitý, a nakonec nám pomůže k tomu, abychom se zachránili a nemuseli jít do baráže," věří Hronek, podle něhož se měla po faulu na něj kopat penalta.

„Za mě byla jasná, ale rozhodčí mi řekl, že všechny situace zkouknul a bylo vše v pohodě. Naštěstí se nám pak ve druhém poločase podařilo vyrovnat úplně na konci a bereme bod," oddychl si střelec.

Nebýt jeho „last minute" trefy, Klokani by se již na play off chystali, takhle ještě jejich naděje žijí. „Krásná chvilka, ale zároveň cítím i smutek, protože když jsem se dozvěděl výsledky ostatních zápasů, už to nemáme ve svých rukách. Je to smíšený pocit. Radost i smutek zároveň. Ale musíme hrát do posledního zápasu a doufat, že se k nám štěstí přikloní," pověděl.

S parťáky musí v sobotu porazit v Ďolíčku Karvinou a zároveň doufat v prohru Jablonce ve Zlíně nebo Pardubic v Teplicích. A nepochybně se vyplatí sledovat i dnešní výsledky ve druhé lize, které mohou napovědět, zda se bude vůbec jedna z baráží hrát v případě, že by na druhém či třetím místě skončila Sparta B, která mezi elitu postoupit nemůže.

Foto: David Taneček, ČTK

Frustrovaní fotbalisté Jablonce po konci utkání s Bohemians.

„Do zápasu se snažím jít s čistou hlavou, že prakticky nemáme co ztratit, i když ztratit toho můžeme hodně. Snažím se však hrát tak, jako kdyby o nic nešlo. Někde uvnitř cítíme, že nám jde o hodně, ale musíme hrát a nesmíme se toho bát, je to fotbal. Takových situací ještě bude hodně a budou nás jen zocelovat, když to vydržíme," uzavřel.

Reklama

Související témata: