Hlavní obsah

Nervózní Plzeň. Výhra je důležitá, ale musíme být lepší, sebevědomější, prohlásil Bílek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Splněná povinnost. Nic navíc. Takové bylo vyznění nedělního duelu v Doosan Aréně z pohledu fotbalové Plzně, která porazila České Budějovice těsně 2:1 a dotáhla se na bod na vedoucí Slavii. Výborné Dynamo jí ale notně potrápilo. „Je důležité, že jsme vyhráli. Byli jsme ale nervózní, měli jsme hodně ztrát. Do dalších zápasů se musíme zlepšit," pravil trenér Viktorie Michal Bílek.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Trenér Plzně Michal Bílek měl svému týmu po utkání s Českými Budějovicemi co říct, dobře věděl, že výkon nebyl ideální.

Článek

Podobně jste se prezentovali doma s Hradcem Králové (prohra 1:2) v jarní premiéře. Proč je tým nervózní?

S Hradcem jsme si vytvořili šest tutovek, které jsme neproměnili. O naší prohře rozhodla vlastní branka. Proti Budějovicím jsme tolik příležitostí neměli. Ale i tak tam byly dobré brejkové situace, které jsme však nedotáhli. Zlobila nás finální fáze. Do dalších zápasů musíme být sebevědomější, lepší, abychom se nenechali zatlačit tolik do defenzivy. Ale myslím, že Dynamo si velké šance nevytvořilo.

Naopak potěšit vás musel autor obou gólů Roman Květ.

Roman potvrdil, proč jsme ho v zimě přivedli. Utkání se mu povedlo, díky němu máme tři body.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Roman Květ z Plzně, autor dvou plzeňských branek.

Před týdnem jste otočili třemi góly duel v Brně, čekal jste vzhledem k tomu podstatně lepší výkon?

V Brně jsme dominovali, drželi jsme výborně míč. I v době, kdy se zápas nevyvíjel v náš prospěch. Pořád jsme měli klid a trpělivost. Měli jsme odražené balony. Bohužel co nás zdobilo v Brně jsme nyní nepředvedli. Je ale cenné vyhrát, když se nedaří podle představ.

Dohrávali jste se šesti obránci. Nemrzelo vás, že kvůli průběhu zápasu nemůžete využít ofenzivní kvalitu na lavičce?

Stoper Kaša šel na hřiště snad jen na poslední dvě minuty. Soupeř hrál vabank, nakopával dlouhé míče, potřebovali jsme ještě jednoho hlavičkáře. Na lavičce máme velkou ofenzivní sílu, ale nebyl prostor dát kluky na hřiště.

Dvakrát po sobě nezasáhl do utkání útočník Matěj Vydra...  

Matěj je zdravotně v pořádku. Dotrénoval, co bylo potřeba, nemá problémy, cítí se dobře. Musí čekat na šanci. Nebyl prostor poslat na hřiště dalšího ofenzivního hráče. Tomáš Chorý udržel spoustu balonů, proto zůstal do konce. Čeká nás na jaře ještě hodně zápasů, Matěj i další se na trávník dostanou.

Reklama