Hlavní obsah

Ogbu premiéru zvládl a slíbil zlepšení. Edenu se ukázal i Zafeiris

Slušná premiéra. Nigerijský stoper Igoh Ogbu, zimní akvizice z norského Lilleströmu, debutoval za Slavii ve fotbalové lize proti Brnu. Obstál, v defenzivní činnosti byl výrazný. „Jsem spokojený, tým mi pomohl. Časem budou výkony ještě lepší. Ten pravý Igoh teprve přichází,“ upozornil Ogbu po výhře 2:0 nad Zbrojovkou. Sešívaní na hřišti ukázali i dalšího sledovaného nováčka, v závěru utkání kmital na hřišti i nadaný záložník Christos Zafeiris.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nigerijský obránce Igoh Ogbu si zahrál ligu za Slavii.

Článek

Střet se Zbrojovkou nebyl pro Ogbua nejtěžší prověrkou, ale i tak se docela zapotil. Sváděl hodně soubojů s brněnským šutérem Jakubem Řezníčkem, pozorně si útočníka hostí hleděl, hned ve 2. minutě ho fauloval. Souboje dvou urostlých hráčů byly tvrdé, Ogbu nic nepodcenil, po půlhodině vytáhl na Řezníčka ostřejší zákrok.

„Myslím si, že Igoh hrál v defenzivní části velice dobře, hlavně perfektně pracoval s prostorem po ztrátě míče. Je silný v běžeckých situacích, dobře je načítal. Bylo vidět to, co se nám na něm líbí a v čem je silný, tedy emočnost a velký potenciál v osobních soubojích. V defenzivní složce byl téměř bezchybný," hodnotil vystoupení třiadvacetiletého stopera trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Ogbu hrál jednoduše, nepouštěl se do větších akcí, i když se k ofenzivnímu výpadu také odhodlal. A ve 41. minutě dokonce střílel, ale obrana Brna jeho pokus zablokovala. Musí dál pilovat rozehrávku.

„Samozřejmě si na tým musí zvyknout hlavně v zakládání hry, bylo hodně vidět, že v první půli nám v rozehrávce a podpoře útoku chyběl Aiham Ousou. Není to úplně jeho doména a bude se muset více sladit s týmem, protože v momentě, kdy jsou obsazení střední záložníci, tak je to hodně na stoperovi, aby to vyřešil," komentoval Trpišovský aspekty, na kterých bude muset extravagantní obránce zapracovat.

Ogbu byl spokojený, ale zároveň zůstal odhodlaný. „Budu tvrdě dřít a budu ještě lepší, protože ve Slavii hrajeme náročný fotbal, na který musíte být mentálně i fyzicky připravení. Doufejme, že budeme všichni makat, tohle je jen začátek," prohlásil stoper, který ustál i jeden nešťastný střet, kdy se vrhnul už v nastaveném čase pod nohy Jana Hladíka, který mu pak trochu spadl i na hlavu.

Spolupráce s Eduardem Santosem mu seděla. „Všechno bylo OK. On neustále mluví na mě a já na něj. Spolupracujeme dobře, což je nejdůležitější," vypíchl Ogbu, jenž nahradil v základní jedenáctce Aihama Ousoua. Ten stál kvůli hloupému vyloučení v Pardubicích. Udrží se Ogbu v sestavě? Uvidíme. Ousou v dalším utkání v Teplicích už bude k dispozici.

Možná trochu překvapivě se fanouškům ukázal na část utkání i Zafeiris. Zatím se sžívá s týmem i nároky trenérského štábu, proti Brnu šel na plac v 83. minutě, takže i s šestiminutovým nastavením si zahrál zhruba třináct minut. Chuť z něj čišela, nabízel se, zapojoval se do kombinace. Když se neúspěšně pokusil o průnik, okamžitě se vrátil a vybojoval míč zpátky pro spoluhráče. Bude potřebovat víc času než Ogbu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Christos Zafeiris ze Slavie v zápase proti Brnu.

„Christos nastoupil hlavně proto, že nám chybělo hodně středních záložníků a potřebovali jsme v tu chvíli zklidnit hru. Ve středu hřiště jsme se neudrželi na míči, on je v tom hodně silný. Když ho má na noze, tak ho neztrácí. Naznačil, v čem je silný: v převzetí, prvním doteku i chuti jít hned nahoru. Vzhledem k průběhu zápasu to více přidržoval, ukázal ale skvělé ovládání míče a dobré zapojení do defenzivy po ztrátě. Byl to ale samozřejmě krátký časový úsek, takže bych to zatím moc nehodnotil," prohlásil Trpišovský.

Reklama

Související témata: