Hlavní obsah

Neskutečně dobrá sezóna, pro Evropu uděláme maximum, burcuje teplický záložník Ljevakovič

Vrchol sezóny se kvapně přiblížil! Fotbalové Teplice živí až do posledního kola právě končícího ročníku první ligy naději na čtvrté místo v tabulce, které znamená postup do kvalifikační fáze Evropské ligy. „Věřím, že uděláme maximum, abychom se tam dostali,“ burcuje bosenský záložník Admir Ljevakovič spoluhráče i fanoušky před sobotním duelem Teplic s pražskou Duklou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Teplický záložník Admir Ljevakovič.

Článek

Jak s několikadenním odstupem hodnotíte bezbrankovou remízu v Jablonci?

Uhráli jsme velmi dobrý výsledek, bod je zlatý. Jelikož stále čtvrtá Mladá Boleslav prohrála se Slavií, pořád máme o co hrát. Nad tím, jak se vyvíjí zápas Boleslavi, nikdo z nás nepřemýšlel. Možná to bylo lepší a soustřeďovali jsme se jen na naše utkání v Jablonci.

Bylo těžké vyrovnat se s absencí čtyř klíčových hráčů?

Nikdy není snadné nahradit hned několik jednotlivců v sestavě, která funguje. Prostě jsme bojovali bez zraněného Hory a potrestaných Kroba, Kučery a Vondráška. Kluci, kteří nastoupili místo nich, ukázali trenérovi, že se nimi může počítat. Soungole to ve středu zálohy zvládl, má dobrou formu. Stejně tak devatenáctiletý Alex Král hrál zodpovědně na pravém beku.

Jarní část ligy finišuje. Jak byste charakterizoval letošní sezónu z pohledu Teplic?

Myslím, že je až neskutečně dobrá. Nezažil jsem tak dlouhou sérii bez prohry jako teď. Výsledky nejsou náhodné. Přiblížili jsme se k pohárové příčce.

Víte, kudy vede cesta do pohárové Evropy?

Musíme vyhrát nad pražskou Duklou. Ale ani to samo o sobě by nestačilo. Budeme čekat, co se bude dít v Liberci, kde hraje Mladá Boleslav, která má momentálně v tabulce o bod víc než my. Pro Boleslav to bude také velmi těžký zápas. A doufám, že v Teplicích přijde hodně lidí i na rozlučku Štěpána Vachouška s vrcholovým fotbalem. I pro něj by teplický postup do Evropy byl skvělou tečkou za kariérou!

Reklama

Související témata: