Hlavní obsah

Neúspěšný podzim. Chtěli jsme víc, shodují se trenér a kapitán Bohemians

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devatenáct zápasů, pouze patnáct vstřelených gólů a deváté místo v tabulce. Klokani se ohlíží za podzimní částí Fortuna ligy s pachutí, neboť po minulé sezoně, která je dovedla až na čtvrtou příčku a do předkola Konferenční ligy, mířili výše. „Nebyl to úspěšný podzim. Chtěli jsme víc,“ hlesl po poslední bezbrankové remíze s Českými Budějovicemi kouč Jaroslav Veselý.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Bohemians Jaroslav Veselý

Článek

Všichni v Ďolíčku hlavně kvůli žalostné produktivitě dychtivě vyhlížejí zimní přestávku. Jejich ofenzivní esa se, co se týče efektivity, trápí. Ať už z důvodů zdravotních, absence sportovní formy, nebo obojího naráz. „Nabízí se, že pauza by měla pomoct. Ti, co odehráli všechno, si mohou odpočinout. Zranění kluci se doléčí. V současné situaci přijde vhod,“ domnívá se Martin Dostál, jenž mužstvo proti Dynamu vedl jako kapitán.

Bohemians na konci podzimu čtyřikrát v řadě nevyhráli, obzvlášť je bolely poslední dvě domácí ztráty. Ve středu s Libercem nedokázali využít více než půlhodinovou početní převahu a vyválčili pouze bezbrankovou remízu, ke stejnému výsledku došel i duel s posledními Budějovicemi. „Závěrem jsme si pokazili dojem z celého roku. Kdybychom získali o čtyři body víc, bavíme se, jak je všechno super a máme top šestku na dostřel,“ uvědomuje si Dostál.

Aniž by o tom věděl, tak s jeho tvrzením naprosto souhlasil i Veselý. Za první polovinu sezony získali Klokani třiadvacet bodů, a kdyby poslední dvě kola zvládli vítězně, splnili by nastavený cíl. „Chtěli jsme se pohybovat mezi pětadvaceti až devětadvaceti body. Byli bychom přitaženi k vršku středové skupiny a na hraně šestky. Ale k tomu nás patnáct vstřelených gólů jednoduše neopravňuje,“ bez výmluv uznal kouč Bohemians. „Nevyšlo to podle našich očekávání. Musíme si to odpracovat, aby to na jaře bylo herně i bodově lepší.“

Porovnání s minulým, veleúspěšným ročníkem je do očí bijící. A pro příznivce zelenobílých barev pořádně kruté. V sezoně 2022/23 nastříleli Bohemians za 35 ligových utkání 56 branek. „To jsme byli výjimečně produktivní,“ tuší Dostál. „Kdybychom měli recept, co s tím teď udělat, určitě bychom jej použili. Ten ale pořád hledáme,“ smutnil zkušený bek.

Bohužel pro Klokany zatím marně. Jakmile se přiblíží soupeřově vápnu, dostávají se do úzkých. Řečeno fotbalovou hantýrkou, prostě jim to vepředu nelepí. Tím v každém zápase s ubíhajícími minutami ubývá stále více a více lehkosti. „Jak utíká čas, křeč je zákonitým důsledkem. Chybí nám větší zkušenost, síla, abychom taková utkání zvládali. Teď nám to nejde, pauza snad pomůže,“ věří Dostál.

Reklama