Hlavní obsah

Emoce v Lize mistrů. Arsenal a Bayern měly vztek na sudího, který naštval i slávisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři góly, drama a spousta emocí. Čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů mezi Arsenalem a Bayernem bavilo – a v Londýně zdaleka nemuselo zůstat jen u remízy 2:2. Třeba kdyby rozhodčí Glenn Nyberg odpískal další dvě penalty, po kterých marně volaly oba týmy. Mimochodem, že vám jméno švédského sudího něco říká? Hádáte správně, nedávno naštval i slávisty, když v odvetě osmifinále Evropské ligy s AC Milán vyloučil Tomáše Holeše.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Úvodní čtvrtfinále Ligy mistrů mezi Arsenalem a Bayernem (2:2) bylo plné kontroverzních momentů.

Článek

Rozběhnutý Bukayo Saka při pokusu o kličku zavadil o nohu brankáře Manuela Neuera a skácel se k zemi. Kdyby z toho byla v 95. minutě penalta, Arsenal mohl nad Bayernem vyhrát. Fanoušci naštvaně pískali, ale sudí Nyberg hned ukázal: nic se nestalo.

„Jak tohle nemohla být penalta? Nechápu, zvlášť v době videa,“ žasl někdejší obránce Rio Ferdinand ve vysílání TNT Sports. „Devět z deseti špičkových evropských sudích by to písklo. Nyberg byl ten desátý,“ dodal Martin Keown, bývalý stoper Arsenalu.

„Nebyla to úplně jednoznačná situace. Rozhodčí by si penaltu obhájil, ale bylo vidět, že Saka chce do Neuera v poslední chvíli naskočit,“ říkal příbramský trenér Roman Bednář v televizním studiu Nova Sportu. „Saka věděl, co dělá. Pro mě to nebyla penalta,“ poznamenal bývalý reprezentant Martin Jiránek.

Kouč Arsenalu Mikel Arteta nejdřív rozhazoval rukama, ale po zápase z něj vztek vyprchal: „Rozhodčí to prý kontrolovali a došli k tomu, že to není penalta.“

Hodně bizarní byla situace v 67. minutě, když obránce Arsenalu Gabriel podle všeho přeslechl hvizd sudího a po přihrávce brankáře Davida Rayi ve vlastní šestnáctce zahrál rukou. Jako kdyby nezaregistroval, že míč už je znovu ve hře a na hraně malého vápna si ho rukou chtěl naštelovat před domnělým vlastním rozehráním.

„Bláznivá a trapná situace. Škoda, že rozhodčí nenašel dost odvahy odpískat penaltu. Víte, jak to vysvětlil mým hráčům? Že to byla jen dětská chyba a že za tohle nebude pískat penaltu ve čtvrtfinále Ligy mistrů,“ popsal nakvašený Thomas Tuchel, trenér Bayernu.

„Neuvěřitelný moment. Byl jsem přesvědčený o faulu na Saku, ale tohle pro mě byla ještě jasnější penalta,“ pravil Ferdinand.

A ještě jeden kontroverzní moment: žlutá karta pro Harryho Kanea. Útočník Bayernu ve druhé půli loktem trefil do krku Gabriela a mohl být rád, že neschytal červenou. Nakonec s parťáky bral plichtu, díky které zůstává ve hře Bayern i Arsenal.

„Náš sen o finále ve Wembley trvá,“ vzkázal Kane. Pokračování příští středu v Mnichově.

Reklama