Hlavní obsah

Nezáleží na tom, zda reprezentace postoupí do Kataru. V příští sezoně skončí ligový podzim už v půlce listopadu

Nezáleží na tom, zda česká fotbalová reprezentace zvládne březnovou baráž o postup na světový šampionát do Kataru, není podstatné, zda Šilhavého tým porazí v semifinále play off Švédsko a následně ve finále lepší tým z dvojice Rusko - Polsko a na mistrovství světa postoupí či nikoli. V příští sezoně skončí ligový podzim už 13. listopadu šestnáctým kolem, takže v době světového šampinátu se nejvyšší tuzemská soutěž hrát nebude.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Příští ligová sezona skončí na podzim už v polovině listopadu.

Článek

K rozhodnutí dospělo a následně ho schválilo ligové grémium sdružující profesionální kluby.

Naplánovalo, se nový soutěžní ročník 2022/23 začne úvodním dějstvím během posledního červencového víkendu 30. a 31. 7., ligový podzim pak skončí zmíněným 16. kolem v polovině listopadu. Stejný jízdní řád je nachystaný i pro druhou ligu.

"Na přípravách termínové listiny se podílela pracovní skupina složená ze zástupců LFA i Fotbalové asociace ČR. Jde totiž i o reprezentaci a národní pohár," glosoval tuzemský termínový kalendář předseda LFA Dušan Svoboda

Jarní část ligy odstartuje v roce 2023 o posledním lednovém víkendu. Nadstavba, která se bude hrát počtvrté v historii domácí soutěže, má mít první kolo na programu 6. května, přičemž nejpozději 28. května po jejím posledním dějství bude znám nový mistr.

Reklama