Hlavní obsah

Nezmar: Keričovi úspěchy přejeme, přinášejí body

Liberec v posledních utkáních spoléhá na chorvatského střelce Andreje Keriče, který zaznamenal pět branek v posledních pěti zápasech. Vítěznou branku v utkání s Olomoucí však dal Jan Nezmar. "Stálo nás hodně sil utkání otočit," řekl Nezmar, který doufá, že forma Keričovi vydrží co nejdéle.

Článek

Jak cenné je ligové vítězství Liberce nad fotbalisty Olomouce?

Připravovali jsme se na možná dosud nejtěžší zápas v jarní části, což se potvrdilo. Bohužel jsme zase prohrávali a stálo nás hodně sil utkání otočit. Ale nadšením a maximální snahou se nám to povedlo a jsme moc rádi, že jsme doma potvrdili venku získané body.

Na výsledku jste se podílel vítězným gólem…

Byl jsem v pohybu, když Bořek Dočkal střílel. Brankář Drobisz mi vyrazil míč přesně na nohu a jen jsem se v té rychlosti snažil zakončit tak, aby balón spadl do sítě.

Co říkáte na neuvěřitelnou bilanci kolegy z útoku Andreje Keriče, který dal pátý gól ve stejném počtu zápasů, kdy nastoupil v základní sestavě?

Má teď takové období, kdy mu všechno střelecky vychází. Všichni v mužstvu mu to přejeme, protože jeho góly nám přinášejí body. Celá kabina vnímá jeho přítomnost jen pozitivně. Snad mu ta forma vydrží co nejdéle.

Jak se s ním hraje?

Typologicky jsme každý úplně jiný. Po odchodu Blažka do Slavie jsme čekali na takový typ útočníka, jako je Kerič, protože jsme takhle rychlostně a brejkově vybaveného hráče neměli. Navíc dává góly, takže je to obrovská posila.

Zároveň ale zvýšil konkurenci v sestavě…

Samozřejmě. Na podzim jsme při marodce trošku strádali nedostatkem hráčů, což nebyl ideální stav. Keričův příchod situaci vylepšil, protože trenéři mají více možností při nominaci na zápasy.

Slovan má jaro výborně rozehrané. Kam směřují jeho ambice?

Přáli jsme si dostat se co nejdříve do herní pohody, abychom se v dubnu mohli soustředit i na Pohár ČMFS. Zatím se nám to daří. Pohled na ligovou tabulku už je příjemnější než na podzim.

Reklama

Související témata: