Hlavní obsah

Noční můra vršovických celků. Mladík v brance Olomouce po Slavii vychytal i Bohemians

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šanci chytil za pačesy. 21letý Jakub Trefil sice debutoval ve Fortuna Lize až letos v srpnu, o to lepší výkony ale předvádí. Před týdnem čistým kontem zajistil svému celku skalp favorizované Slavie, nyní povedeným představením obral o body další mužstvo z Vršovic. Právě Trefilovým zákrokům totiž může Sigma Olomouc děkovat za remízu 1:1 na hřišti Bohemians. „Dle průběhu utkání musíme nerozhodný výsledek brát, je to pro nás velmi cenný bod z venku,“ ví dobře kouč Olomouce Václav Jílek

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Ibrahim Traoré ze Slavie a brankář Jakub Trefil z Olomouce.

Článek

Do utkání přitom Sigma vstoupila skvěle a skórovala z první střely na branku. Na centr Jiřího Slámy z levé strany si totiž ve třetí minutě naskočil Florent Poulolo a hlavičkou z bezprostřední blízkosti rozvlnil síť. „Úvod utkání jsme měli skvělý a velmi slušně jsme se prezentovali i v následující čtvrthodině, pak jsme ale bohužel ztratili určité sebevědomí a kvalitu," mrzelo Jílka.

Bohemians si tvořili více šancí, i tak ale Hanáci dlouho drželi vedení. Zlomový moment přišel v 70. minutě, kdy se do olomoucké sítě trefil parádním volejem Martin Dostál. „Vyrovnávací branka byla klíčová, soupeře pak hnali kupředu fanoušci. Naštěstí jsme všechny šance dokázali přežít. Utkání jsme mohli na naši stranu po některém z brejků zvrátit i my, to by bylo ale pro Bohemku moc kruté," dodal 46letý trenér.

Tomu sice pro zranění od třetího kola pro zranění chybí obvyklá brankářská jednička Martin Macík, náhradu se ale ukazuje být více než dostačující. Gólman z líhně olomoucké mládeže Jakub Trefil se totiž vypracoval v důležitý článek týmu a právě on byl hlavním strůjcem bodu z Ďolíčku, zlikvidoval totiž i přes obtížný povrch několik stoprocentních šancí domácího celku.

„V malém vápně byl těžký terén a nízká tráva, například hlavička Köstla se vůbec neodrazila do vzduchu a musel jsem do poslední chvíle čekat, kam balon půjde. Podobná situace nastala i v závěru proti hlavičce dalšího hráče Bohemians (Erika Prekopa, pozn. red.)," rekapituloval důležité zásahy Trefil.

Jílkova družina výkonem i přes bodový zisk nenavázala na cenný skalp pražské Slavie z minulého týdne, což kouče pochopitelně mrzelo. „Hráli jsme výrazně hůře. Proti Slavii jsme prakticky neměli co ztratit, tentokráte byli ale naši hráči vystresovaní. Na nás je, abychom do nich dostali přes týden sebedůvěru a zvládli jak pohárové utkání v Zápech, tak se kvalitně připravit na sobotní duel se Zlínem," uzavřel Jílek.

Reklama