Hlavní obsah

Nové útočné eso. Ofenzivu Bohemians vzkřísí nejlepší střelec druhé ligy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak sliboval koncem podzimu trenér Jaroslav Veselý, tak Bohemians činí. Druhou posilou Klokanů v zimním přestupovém období by se měl stát další útočník, po Milanovi Ristovském ze Spartaku Trnava odlétá s týmem na soustředění do Turecka také odchovanec Pardubic David Huf, jenž během podzimního hostování v druholigové Chrudimi nasázel 12 branek a společně s brněnským Jakubem Řezníčkem tak vévodí tabulce střelců.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

David Huf na archivním snímku

Článek

Hufovy mateřské Pardubice i Bohemians o tom ve čtvrtek dopoledne informovaly na svých webových stránkách. „Bohemka projevila o Davida zájem, on tu šanci moc chtěl využít. Je na něm vidět, že jeho kariéře by mohla pomoci změna, nechtěli jsme mu bránit,“ prohlásil sportovní ředitel Pardubic Vít Zavřel s dodatkem, že jednání o konkrétní formě hráčova přesunu ještě nejsou uzavřená.

„Každého těší, když je o něj zájem. Jsem rád, že mi Pardubice umožnily se takto v kariéře posunout. Cítil jsem, že je čas na novou výzvu. Ale v Pardubicích jsem strávil spoustu let, takže je budu dále sledovat a fandit jim,“ vzkázal Huf pro klubový web Východočechů.

Hrotový útočník, jenž v úterý oslavil pětadvacáté narozeniny, by měl v Ďolíčku pomoci trápící se ofenzivě. Vždyť Bohemians za celý podzim vstřelili patnáct gólů v devatenácti zápasech, což je pouze o tři více než sám Huf za druholigovou Chrudim. A to odehrál o tři utkání méně…

Kouč Jaroslav Veselý, který již v prosinci avizoval, že útok bude třeba okysličit, tak může být s počínáním Klokanů na přestupovém trhu zatím spokojen. Již dříve totiž Bohemians přivedli další posilu, reprezentanta Severní Makedonie Milana Ristovského ze Spartaku Trnava, který také nejčastěji operuje na hrotu.

Huf svůj střelecký apetit naplno projevil na podzim, již dříve jej ale ukázal i v nejvyšší soutěži. V sezoně 2020/21 nasázel za Pardubice devět branek, ačkoliv ve valné většině duelů plnil roli (zatraceně efektivního) žolíka.

Následně se jeho kariérní vzestup zasekl, nepomohlo mu ani loňské hostování ve druholigové Dukle. Po nadmíru povedeném půlroku v Chrudimi si Hufa vyhlédli v Ďolíčku, debut v zelenobílém by si mohl odbýt v sobotním přípravném duelu proti jihoafrickému TS Galaxy.

Reklama