Hlavní obsah

Gólmanská jednička Hradce Králové je na odchodu. Urychlili jsme to, zní z klubu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po polovině sezony budou řešit ve fotbalovém Hradci Králové otázku gólmanské jedničky. Zatímco v létě odešel do Bohemians Michal Reichl, nově končí slovenský brankář Pavol Bajza. A to trochu za podivných okolností.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zatím stále brankář Hradce Králové Pavol Bajza si může hledat nové angažmá.

Článek

Stálici posledních sezon v dresu Votroků končí smlouva v červnu, klub se ale už nyní rozhodl, že ji prodlužovat nebude. Bajza se po návratu z přípravného turnaje na Maltě připravuje s béčkem a má svolení hledat si nové působiště.

„Pavol u nás odvedl dobré služby, za které mu děkujeme. V létě mu ale končí smlouva a my došli k závěru, že ji dál prodlužovat nebudeme. Vše jsme pečlivě zvážili a po návratu z Malty se rozhodli vše urychlit,“ informuje na webu sportovní ředitel Votroků Jiří Sabou.

Právě výraz „urychlit“ zní poněkud podezřele. Bajza se podle zdroje Sport.cz údajně v poslední době nechoval tak, jak by profesionální fotbalista měl. Ať už jde o vztah k trenérům nebo klubu samotnému. Okamžitá a rázná reakce Hradce tyto spekulace jen přiživuje.

Hlavní trenér Václav Kotal má tak zase o něco více zamotanou hlavu a momentálně zřejmě neví, kdo bude na startu jara gólmanskou jedničkou. Perspektivu má jistě 23letý Adam Zadražil, k dispozici je zkušený Patrik Vízek a nově přichází i 31letý Milan Knobloch.

Ten na podzim oblékal dres ViOnu Zlaté Moravce, posledního týmu slovenské ligy. „S mužstvem odletí na soustředění do Turecka. Má vztah k východočeskému regionu, za klub již nastupoval v mládežnických kategoriích. O formě jeho působení ještě budeme jednat,“ říká Sabou o brankáři, jenž v minulosti působil v Liberci, Pardubicích nebo na Kypru.

Hradec, před jarem 12. tým Fortuna ligy, tak začíná dělat před cestou do Turecka výraznější změny. Kádr posílil ze sparťanské rezervy Daniel Kaštánek. Naopak do druholigového Prostějova odešel stoper Ondřej Ševčík.

Uvidí se, jaké změny ještě Hradec udělá, s výsledky v probíhající sezoně jistě nejsou spokojeni a prozatímní umístění ve skupině o záchranu je určitě za očekáváním. A kdo ví, třeba nakonec pomůže zkušený gólman Tomáš Vaclík, jenž je po konci v USA aktuálně bez angažmá a ocitl se v hledáčku Votroků. A pokud by mu nevyšla cizina…

Reklama