Hlavní obsah

O prohře Slovácka se Slavií rozhodly individuální chyby. Provází nás to celé jaro, štve Svědíka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odehráli s favorizovanou Slavií solidní duel, ale přesto i počtvrté v jarní části první ligy vyšli před svými fandy bodově naprázdno. Kouč fotbalistů Slovácka Martin Svědík litoval po prohře 1:3 individuálních chyb, jichž se jeho svěřenci před soupeřovými góly dopustili.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Kouč fotbalistů Slovácka Martin Svědík uděluje v ligovém utkání se Slavií pokyny svým hráčům

Článek

„Laciné branky v naší síti bohužel zápas ovlivnily v náš neprospěch. Provází nás to celé jaro,“ štve ho. U první trefy Pražanů vyčetl svým svěřencům, že bránili pálícího Provoda na pravou nohu. „Chtělo to pokrýt jeho levačku. Byl to snadný gól po autovém vhazování,“ věděl.

Podle Svědíka ale hra jeho mužstva snesla vysoké parametry. Slovácku se povedlo vyrovnat na 1:1. „Jenže jsme pak před pauzou nevyřešili brejk hostů, jenž následoval bezprostředně po naší nadějné akci. To byl nesmírně důležitý moment. Velká škoda, že nerozhodné skóre nevydrželo do poločasu. Opět jsme prohrávali, a tak jsme se museli ve druhé půli tlačit dopředu my. Což byla výhoda pro Slavii,“ měl jasno.

Hradišťský trenér mínil, že se poté názorně ukázal hlavní rozdíl mezi oběma týmy. „Ten spočíval v útočné fázi. Nepodařilo se nám už žádnou nadějnou situaci dohrát do úspěšného konce. Neměli jsme v koncovce ani štěstí. Druhá branka Slavie utkání výrazně ovlivnila,“ zopakoval Svědík.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Mojmír Chytil ze Slavie a Stanislav Hofmann ze Slovácka

Hradišťští fotbalisté inkasovali dva ze tří gólů po dalekonosných střelách. A zdálo se, že minimálně rozdílové trefě Jurečky na 2:1 pro Pražany mohl brankář Slovácka Milan Heča zabránit. „On to ví sám. Fotbal je týmový sport, a pokud máme uhrát s tak silným celkem slušný výsledek, potřebujeme impulz v podobě nadstandardních výkonů většiny hráčů. Samozřejmě včetně toho, že nás podrží gólman. Což se nestalo,“ mrzelo ho.

O tom, že by obvyklou brankářskou jedničku Slovácka Heču nahradil za týden v dalším ligovém duelu v Liberci zkušený Tomáš Fryšták, Svědík zatím neuvažoval. „Nasazování gólmanů má na starosti trenér brankářů Luboš Přibyl. V týdnu bude dost času, abychom si o tom případně promluvili,“ nevyloučil zcela změnu na důležitém postu.

Jedinou branku Slovácka vstřelil mladý útočník Filip Vecheta, který nyní dostává na hrotu přednost před urostlým Riginem Ciciliou, jenž se dostal na hřiště až v průběhu střetnutí. „Rigi netrénoval, jak měl. Projevilo se to pak na jeho výkonu v předchozím domácím utkání s Jabloncem. Vecheta poté neodehrál v Teplicích špatný zápas, a tak znovu nastoupil v základu,“ vysvětlil Svědík.

Roli v tom podle něj hrálo i to, že chtěl proti Slavii nasadit běhavější typy fotbalistů. „Cicilia dostal zkraje jara dost prostoru. Teď musí znovu dokazovat, že si hrát od začátku utkání zaslouží,“ tvrdil.

Reklama

Související témata:
  Č. Budějovice - Bohemians dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.