Hlavní obsah

Obral Slavii i s hráči béčka! Zahráli nad očekávání, asi je ani nebudu chválit, smál se teplický kouč Jarošík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbal někdy nemá logiku. Teplice nastupovaly proti rozjeté Slavii v roli totálního outsidera. Bez šesti opor, navíc po třech prohrách v řadě. Přesto uhrály naprosto nečekanou remízu (1:1). „Bod má pro nás velkou cenu, za výkon jsme si ji zasloužili. Byla by škoda takový zápas prohrát," lebedil si teplický trenér Jiří Jarošík.

Foto: Jan Šťastný, ČTK

Fotbalisté Teplic slaví gól Tadeáše Vachouška (vlevo) v utkání se Slavií.

Článek

Přitom lepil sestavu, jak mohl. Musel sáhnout dokonce do B-týmu. Pro mladé obránce Jakuba Horu a Štěpána Chaloupka. Přesto nebyl se Severočechy daleko od vítězství. Taktika důsledné defenzivy se snahou o brejky byla účinná. Teplice Slavii zaskočily rychlým gólem Štěpána Vachouška, favorit stihli už jen srovnat Stanislavem Teclem z pokutového kopu.

„Celkově nám chybělo šest hráčů, což je na Teplice strašně moc. Šanci dostali kluci z béčka, zhostili se jí skvěle. Někteří až nad očekávání. Nevím, jestli je vůbec budu chválit," smál se Jarošík, kterého potěšil také další mladík, útočník Vachoušek. Syn bývalého slávisty a reprezentanta Štěpána Vachouška s přehledem proměnil šanci zkraje zápasu, společně se Senegalcem Gningem byli pro hosty neustálou hrozbou.

„Vachy si věří si, uklidil to dobře. Snad mu tam budou padat góly dál. Pracuje, má charakter, což ho žene dopředu. Očekávání na něj teď bude asi větší, ale pere se s tím statečně," chválil teplický kouč Vachouška, který se trefil v lize poprvé před týdnem ve Zlíně.

Hrdinou se mohl stát také brankář Tomáš Grigar, který Van Burenovi chytil za stavu 1:0 pokutový kop. Jenže krátce poté vyrobil druhou penaltu, když srazil pronikajícího Matěje Juráska. Střídající Stanislav Tecl nezaváhal.

„Mohl být hrdina, takhle je půlhrdina. Říkal jsem mu před zápasem, že si hodně zachytá. A že budeme asi hodně rozehrávat od brány i od půlky. Jsem rád, že se to nepotvrdilo," culil se Jarošík.

Foto: Jan Šťastný, ČTK

Soufiane Dramé z Teplic (vpravo) atakuje Lukáše Provoda ze Slavie.

Na Slavii zvolil striktně defenzivní taktiku, kterou za normálních okolností nevyznává. Nechal se prý inspirovat slovenským Ružomberokem, který vyhrál oba jarní zápasy, přestože měl míč v držení jen 30 %. Teplice proti Slavii dokonce 22 %...

„Kamarádovi, vedoucímu Ružomberoku, jsem v pátek večer říkal, že bych chtěl tohle taky zažít. A vidíte, stalo se. Fotbal vám to vrátí za snahu. Obranná taktika není můj šálek kávy, ale hrát proti Slavii otevřený fotbal by byla naše smrt," podotkl Jarošík.

Reklama