Hlavní obsah

Ztráta Slavie v Teplicích, remízu zachránil z penalty Tecl. Brno po šesti kolech bez výhry zabralo

Aktualizováno

Fotbalová Fortuna liga nabízí čtyři sobotní utkání 20. kola. V odpoledních duelech si rozdělil body Liberec s Olomoucí za remízu 2:2, brněnská Zbrojovka porazila 2:1 ostravský Baník a Hradec Králové odvezl po vítězství 1:0 tři body z Mladé Boleslavi. Teplice podaly bojovný výkon proti vedoucí Slavii, těsné vedení ale neudržely a nakonec se musely smířit s bodem za remízu 1:1.

Foto: Jan Šťastný, ČTK

Fotbalisté Teplic slaví gól Tadeáše Vachouška (vlevo) v utkání se Slavií.

Článek
Fotogalerie

Teplice šly do souboje s lídrem v nelichotivé pozici. V jarní části ligy tým trenéra Jarošíka prohrál všechny tři zápasy a nad Slavií nedokázal zvítězit už 16 zápasů v řadě. Sešívaní navíc vyhráli v nejvyšší soutěži osmkrát za sebou a jako jediní na jaře neztratili ani bod.

Jenže obrázek na hřišti papírovým předpokladům neodpovídal. Slavia od začátku působila utahaným dojmem a už ve 3. minutě inkasovala z kopačky 19letého syna teplické legendy Štěpána Vachouška Tadeáše. Těsný náskok udrželi Severočeši i v 60. minutě, kdy nedokázal proměnit nařízenou penaltu Van Buren. Až v 74. minutě dostali hosté šanci z dalšího pokutového kopu a Tecl se z puntíku nemýlil. To bylo ale ze strany lídra vše a oba celky se o body podělily.

Šest ligových kol čekal na výhru nováček z Brna. V duelu s Baníkem byl ale už od 9. minuty ve výhodě po trefě Řezníčka a týž hráč v 65. minutě zařídil v řadách Zbrojovky klid. Ostravský celek dokázal již jen snížit gólem Šína a v nejvyšší soutěži si připsal druhou výhru v řadě.

V dalších dvou duelech se jak na hřišti, tak na dálku utkaly týmy bojující o první šestku. Liberec proti Olomouci začal kurážně a už ve druhé minutě vedl gólem Tupty. Hosté ovšem ještě v první půli srovnali a v 55. minutě zavelel k obrátce Navrátil. Vysněné tři body ale nakonec Hanáci neodvezli, dělbu bodů zajistil v 78. minutě domácí Červ. Olomouci bod stačil k posunu na páté místo neúplné tabulky, Liberec je osmý s dvoubodovým mankem na šesté Bohemians.

Jak a kdy hrát na tři stopery, příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Stejný počet bodů jako Slovan má po sobotě na kontě Mladá Boleslav, která v pozici hostujícího celku na svém stadionu zabránila v průniku do šestky Hradci. Čekání na gól utnul po bezbrankovém prvním poločase těsně po přestávce boleslavský Kušej a Votroci s těsným náskokem soupeře již nic nesvedli. Hradci tak patří sedmá příčka, Boleslav je devátá.

Program 20. ligového kola
Sobota
Hradec Králové - Mladá Boleslav 0:1
Branka: 48. Kušej.
Liberec - Olomouc 2:2
Branky: 2. Tupta, 79. Červ - 20. Chytil, 55. Navrátil.
Brno - Ostrava 2:1
Branky: 9. Řezníček, 65. Řezníček - 80. Šín.
Teplice - Slavia 1:1
Branky: 3. Vachoušek - 74. Tecl z pen.
Neděle
15:00 Pardubice - Zlín
15:00 Slovácko - Plzeň
15:00 České Budějovice - Bohemians
18:00 Sparta - Jablonec

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články