Hlavní obsah

Obránce Heidenreich se po roce vrací do české ligy, stal se posilou Jablonce

Fotbalisty Jablonce posílil obránce David Heidenreich. Dvaadvacetiletý stoper přišel na roční hostování z Atalanty Bergamo. Mládežnický reprezentant nastupoval naposledy v druhé italské lize za Spal Ferrara. Předtím hostoval v Teplicích, za které odehrál v české lize devět zápasů, než si vážně poranil koleno a musel na operaci.

Foto: FK Jablonec

Obránce David Heidenreich trénuje s Jabloncem.

Článek

"Vždycky jsem chtěl hrát českou ligu, to byl můj sen a ten jsem si splnil v Teplicích. Teď, když se ozval Jablonec, tak si myslím, že by to mohla být skvělá štace," uvedl Heidenreich na klubovém webu. "Když mě Jablonec oslovil, tak to bylo dá se říct jednoznačné i díky tomu, jaký se tady tvoří tým a díky trenérovi. Obecně vnímám Jablonec vysoko v české lize," řekl ke spolupráci s novým jabloneckým koučem Davidem Horejšem.

Teplický odchovanec odešel do Itálie už v 16 letech. V Bergamu hrál za výběry do 17 a 19 let, v soutěžním utkání za A-tým Atalanty ještě nenastoupil.

"Nový trenérský tým Jablonce má jasnou představu o stylu hry, který chce praktikovat, i typologii hráčů, které pro ni bude potřebovat. Osobní rozhovory s trenérem Hořejšem hrály v Davidově rozhodnutí zásadní roli. Je pro nás důležité, že hráč dostane šanci ukázat své přednosti a zabojovat také o místo v úspěšném týmu reprezentační jednadvacítky. David je zdravý a natěšený na novou výzvu, pro tým Jablonce by měl být okamžitým a velmi zajímavým posílením," řekl Viktor Kolář z agentury Sport Invest, která hráče zastupuje.

Reklama