Hlavní obsah

Obránce Krajčík prodloužil ve Slavii smlouvu

PRAHA

Fotbalová Slavia Praha o jednu ze svých opor Mateje Krajčíka nepřijde; záložník či ofenzivní pravý obránce totiž prodloužil s klubem smlouvu do konce roku 2008. Kontrakt se třetím týmem ligové tabulky prodloužil v pátek o dva roky i další obránce Karel Kratochvíl

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Matěj Krajčík

Článek

"Spekulace o tom, že Krajčík odejde zadarmo, nebo že nepodepíše nový kontrakt, se tak vyvrátily. Jsme rádi, že se Matej rozhodl v klubu zůstat," řekl klubový manažer Lubomír Puček. Slovenský fotbalista přestoupil do Slavie před třemi lety z druholigového Xaverova, když si ho vyhlédl tehdejší trenér Miroslav Beránek.

Na jaře 2003 si však Krajčík vážně poranil koleno a vypadl na dlouhou dobu ze sestavy. Poté putoval po hostováních, hrál za juniorku Slavie a do základní sestavy se vrátil až loni na podzim. Stal se velkou oporou týmu v lize i Poháru UEFA. Údajně o něj usiloval PAOK Soluň, Slavia však s Řeky vůbec nejednala.

Anglický Middlesbrough si zase vyhlédl obránce Martina Latku. "Oslovili nás a jejich nabídku zvážíme. Uvědomujeme si ale, že Martin je stabilním členem základní sestavy," řekl Puček s tím, že jednání je v úplných začátcích. Na testy do Tottenhamu Hotspur by měl odcestovat i jeho spoluhráč ze stoperské dvojice Marek Suchý.

Slavia v týdnu zkoušela dánského útočníka Sammyho Youssufa, který nastoupil ve středu i na poločas zápasu Tipsport Cupu proti Příbrami, ale trenéra Karla Jarolíma o svým kvalitách nepřesvědčil. "Není lepší než naši útočníci," řekl ČTK Jarolím. "Vrací se zpět, jeho požadavky byly neúnosné," dodal manažer Puček.

Reklama

Související témata: