Hlavní obsah

Ocenění pro Vitíka! Ajax prodal stopera do Arsenalu, vyhlédl si za něj sparťana

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Je o něj zájem a ať už dopadne jednání jakkoliv, může je brát za velké ocenění. Dvacetiletý obránce Martin Vitík podle zahraničních zdrojů padl do oka Ajaxu. Amsterdamský klub vyhlášený výchovou mladých hvězd před pár dny prodal stopera či pravého obránce Jurriëna Timbera do Arsenalu. Jako náhradu by rád získal právě velký talent fotbalové Sparty.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Vitík ze Sparty Praha během oslavy vítězství.

Článek

Dočkal se velkého zklamání. Se Lvíčaty se postupu ze skupiny na nedávném mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let v Gruzii nedočkal. Spolehlivými výkony a vítězným gólem proti Německu si ovšem Martin Vitík řekl o pozornost.

O mladého sparťana se mezi prvními hlásí Ajax. Informaci o zájmu amsterdamského velkoklubu přináší novinář a komentátor Rudy Galetti, expert na přestupy. Jeho konstrukce je logická, Ajax hledá náhradu za Jurriëna Timbera, jehož prodal do Arsenalu.

„Jako náhradu si vyhlédl Martina Vitíka. Jednání se Spartou postupují," tvrdí dokonce Galetti na sociální síti.

Je to tady! Sparta zvedla nad hlavu pohár pro mistra ligy. Na Letné se bouřlivě slavíVideo: Sport.cz

„Okolnosti, týkající se zájmu o naše hráče, stejně jako další informace v médiích o potenciálních transferech, nekomentujeme. Klub komunikuje pouze oficiálně uzavřené dohody," reaguje na jeho tvrzení Ondřej Kasík, ředitel komunikace Sparty, pro Sport.cz.

V klidu zatím zůstává také agentura Nehoda Sport, která obránce zastupuje. „Kéž by... Zatím žádný kontakt z Ajaxu," usmívá se David Nehoda.

Vitík se na šampionátu v Gruzii ve třetím utkání proti Izraeli zranil, nemělo by se však jednat o nic vážného.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.