Hlavní obsah

Priske se připravuje na zúžení kádru. Nastínil, jak je na tom Vitík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalová Sparta postupně ladí formu na start nové sezony. Do přípravy se začínají zapojovat hráči z reprezentací, vše směřuje k odjezdu na soustředění do Rakouska. Trenér Brian Priske komentuje zdravotní stav stopera Martina Vitíka, hodnotí nepovedené klání s Jihlavou nebo vysvětluje, proč se Sparta nakonec utká s Dinamem Záhřeb.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Trenér Brian Priske na tiskové konferenci při představování výročního dresu fotbalové Sparty.

Článek
Fotogalerie

Martin Vitík nedohrál poslední utkání na EURO do 21 let. Jak to s ním vypadá?

Měl v pátek rentgenové vyšetření. Jeho zdravotní stav se zlepšuje, je pozitivní a určitě lepší, než to, čeho jsme se obávali.

Co vám ukázalo první přípravné utkání, které Sparta v pátek prohrála na Strahově 1:2 s Jihlavou?

Nikdo z nás není spokojený s výsledkem, nikdo nechce prohrát doma. Naše očekávání a požadavky k týmu jsou jiné než prohrát doma, byť šlo o přátelské utkání. Ale hráli jsme s 22 hráči, jsme v předsezonním období. Trénovali jsme předtím v sedmi dnech celkem sedmkrát. To jsou faktory, které je potřeba zmínit. Nechci se vyjařovat jméno po jménu ke každému hráči, pro nás je cenné, že mohli jsme vidět navrátilce z hostování a hráče z B-týmu.

Jak zatím hodnotíte právě fotbalisty, kteří se k týmu vrátili právě po hostování?

Je určitě dobře, že mnoho z nich nasbíralo mnoho minut, někdo dal hodně gólů, někdo měl dost asistencí. Na druhou stranu víme, že v našem prostředí se musí zlepšovat, pozvednout svou úroveň po fyzické i taktické stránce. Teď mají za sebou pár docela dobrých dnů. Na nás je teď zúžit kádr před soustředěním a rozhodnout, kdo bude pokračovat.

Co říci k Jakubu Peškovi, který se vrací po vleklém zranění?

Bylo fajn vidět ho zpět na hřišti. Byl 10 měsíců bez utkání, bylo to pro něj extrémně těžké období. Věříme v další progres, až bude naskakovat do dalších přátelských zápasů.

Ve velkém stylu představila fotbalová Sparta dres k výročí 130 let založení klubuVideo: Sport.cz

Zmínil jste soustředění v Rakousku, kde bude vaším prvním protivníkem Dinamo Záhřeb. Tento klub může Sparta potkat i předkole Ligy mistrů. Neuvažovali jste o změně soupeře?

Když vyšlo najevo, že Dinamo může být jedním z našich soupeřů v předkole Ligy mistrů, proběhla mi tato myšlenka hlavou. Na druhou stranu jsme se rozhodli vše ponechat, na soustředění je naším hlavním cílem, abychom hráli s protivníky, kteří mají velkou kvalitu a prověří nás. Co se týče předkol, nemám žádné preference, ani například Kodaň. Budeme se připravovat na soupeře, který nám bude nalosovaný.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.