Hlavní obsah

Oceněný Vrba: Rád bych měl Daridu, Horvátha, Hrošovského v nejlepší formě, ale bohužel je nemáme

Českou fotbalovou ligou prošly takřka na dvě stovky trenérů, ale pouze tři z nich pokořili magickou hranici 150 vyhraných zápasů. K trojici Karel Jarolím, Zdeněk Ščasný, Petr Uličný se v neděli připojil plzeňský kouč Pavel Vrba. Díky těsné výhře nad Bohemians 1905, kterou Viktorii zajistil gól Lukáše Kalvacha. Po utkání Vrba obdržel cenu od zástupce Ligové fotbalové asociace.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba.

Článek

„Vážím si úplně každého vítězství. Nicméně jsou zápasy, které vás posouvají k úspěchům, k titulům. Bylo jedno, jestli jsem je zažil v roli asistenta pana Komňackého v Baníku nebo v Plzni," uvedl Vrba. Žebříčku úspěšných vévodí Jarolím se 158 výhrami.

K Vrbovi se brzy může přidat jablonecký Petr Rada, kterému stačí jediný triumf. Plzeňský trenér však na 150. výher potřeboval nejméně zápasů ze všech (243). „Pokud trénujete top mužstva s top ambicemi, vítězství naskakují rychleji, než kdybych vedl například Hradec Králové nebo Brno. Měl jsem to štěstí, že jsem v Plzni," podotkl Vrba. Se Západočechy docílil 147 ze 149 triumfů, zbylé dva s Baníkem.

Jeho tým proti Klokanům spasila trefa Kalvacha. Letní posila se v Doosan Areně činí, na podzim už záložník vstřelil tři 3 góly. Tedy víc než za uplynulé čtyři sezony, které strávil v Olomouci a druholigovém Táborsku.

„Jsem rád, že jsem konečně začal dávat víc gólů. V Plzni hrajeme na dva střední záložníky, mám víc příležitostí dostávat se do koncovky. Produktivita byla jedním z parametrů, které jsem chtěl vylepšit. Těší mě, že se mi to daří," radoval se Kalvach.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Viktorie Plzeň Lukáš Kalvach a Jan Kopic oslavují gól na 1:0 během utkání 18. kola ligy proti Bohemians 1905.

Viktoriáni ale výkonem nenadchli, žádnou ofenzívní smršť nepředvedli. „Dopředu nám to nelepilo, zápas jsme zvládli spíš bojovností," dodal Kalvach.

V posledních zápasech produktivní Krmenčík gólovou sérii neprodloužil, v útočné fázi Plzeň neměla dostatečnou kvalitu, aby si vytvářela šance. „Utkání bylo víc bojovné, než jsme si představovali. Centrů mohlo být víc, do šestnáctky jsme se dostávali komplikovaně. Na druhou stranu, Bohemka odehrála velice dobrý zápas, o výsledek jsme se báli do poslední minuty," podotkl Vrba.

„Jasně, představoval bych si, abychom měli k dispozici Daridu, Horvátha a Hrošovského v jejich nejlepší formě. Bohužel je nemáme. Nemáme tolik možností jako v minulosti," dodal Vrba.

Reklama

Související témata: