Hlavní obsah

Od Messiho na Letnou. Ekvádorský cestovatel hlásí nástup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě dřív, než kopl do míče, získal dvě prvenství. Podpisem smlouvy na Letné se stal vůbec prvním fotbalistou z Ekvádoru v české lize. A zároveň jediným hráčem v soutěži, který se zúčastnil loňského mistrovství světa v Kataru. Sparta přivedla pravého obránce Angela Preciada z belgického Genku na začátku reprezentační přestávky a v neděli mu trenér Brian Priske dopřál přibližně dvacet minut debutu proti Slovácku (5:0).

Angelo Preciado z Ekvádoru má za sebou debut ve SpartěVideo: Sport.cz

 
Článek

Nástup měl impozantní. Jakmile v 71. minutě vystřídal Tomáše Wiesnera, po zisku míče se pustil do velké sólové akce, při níž přešel tři hráče soupeře.

Angelo Preciado by měl ve Spartě vyřešit dlouhodobé problémy na pravé straně sestavy.

Sám sebe charakterizuje jako výbušného a rychlého hráče. „V obraně jsem připravený hrát tvrdě, abych měl co nejvíc vítězných osobních soubojů,“ uvedl v prvním rozhovoru pro klubovou televizi.

Foto: Patricio Teran, ČTK/AP

Angelo Preciado z Ekvádoru (vpravo) a Uruguayec Joaquin Piquerez v kvalifikačním utkání o postup na MS 2026.

V minulých dnech měl pekelný program. Dlouhé přelety, velké rozdíly v nadmořské výšce…

Hned po podpisu smlouvy uháněl na sraz národního týmu. Jižní Amerika jako první rozehrála kvalifikaci na mistrovství světa 2026. Preciado nejprve jako náhradník zasáhl do utkání v Argentině, které skvostným přímým kopem rozhodl božský Lionel Messi. Už jako člen základní sestavy pak pětadvacetiletý ekvádorský reprezentant přispěl k výhře 2:1 nad Uruguayí. Hrálo se v Quitu, nejvýše položeném hlavním městem na světě (2850 metrů nad mořem).

A pak rychle zpátky do Prahy na začátek nové životní štace.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Angelo Preciado ze Sparty Praha během utkání 8. kola Fortuna ligy, AC Sparta Praha - 1. FC Slovácko, hrané 17. září 2023 v Praze.

„Brzy bude připravený. Sice toho moc v poslední době neodehrál, ale za národní tým dostal něco přes 80 minut, což je dobré. Přestože má za sebou dlouhý let s několika komplikacemi, kvůli kterým dorazil do Prahy až v pátek večer, věřím, že brzy bude ready,“ líčí Ekvádorcovu formu trenér Brian Priske.

Preciado měl více nabídek, zázemí Sparty ho přesvědčilo.

„Praha je překrásné město. Klub je silný, konkurenceschopný. Vidět stadion na Letné na vlastní oči je fantastické,“ pochvaluje si.

Na žádné velké kochání však není vhodná doba. Český mistr vstoupí čtvrtečním utkáním s Limassolem do Evropské ligy a hned v neděli hraje velké derby na Slavii.

„Angelo je rychlý, silný a věřím, že bude bojovat o základní sestavu. Doufám, že pomůže týmu i svými zkušenostmi,“ očekává trenér Priske od sedmé letní posily Pražanů.

Reklama

Související témata: