Hlavní obsah

Odchod, Slavia se má loučit s letitou oporou. Dres chystá pro brazilské eso

Nic dotaženo, ale už je to podle všeho hodně žhavé. Nastávají chvíle dalšího pohybu v kádru Slavie. Po čtyřech sezonách v červenobílém dresu má končit Peter Olayinka, jehož podle tureckých médií chce pro boje v Lize mistrů Trabzonspor. Přijít má mladoboleslavský Ewerton. Ve hře je kromě toho i již dříve zmiňovaný příchod osmnáctiletého Švéda Oscara Vilhelmssona z IFK Göteborg.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský, dočká se brazilské posily?

Článek

Případ Olayinka? Odchod šestadvacetiletého Nigerijce na štaci, která by zase nažhavila jeho motivaci, zmiňují turecké weby. „Trabzonspor nabízí Slavii pět milionů eur," píše web fanatik.com.tr.

Nečekaný mistr z východu země, který bude hrát v kvalifikaci Champions League, ale není jediným tureckým zájemcem o Olayinkovy služby. Hlásí se i Fenerbahce.

Olayinka ve Slavii za čtyři sezony nastřílel dvaatřicet gólů a na dalších devatenáct nahrál. Jako jeden z momentálně nejdéle působících hráčů v červenobílém dresu se dopracoval až k roli kapitána.

A Ewerton? Ohromující kousky dokázal vedle občasných ´hluchých míst´ předvádět v české lize. Spekulovalo se i o zájmu Sparty, ale teď je vše jinak. Podle iSportu Mladá Boleslav svolila k odchodu svého trumfu do Slavie, podmínky se zřejmě ještě nějakou dobu budou dolaďovat.

Pětadvacetiletý brazilský univerzál může hrát na obou křídlech i na podhrotu. Ve skončené sezoně dal 11 branek a zaznamenal i 6 ligových asistencí.

Vilhelmsson se sice už měl představit v Praze, ale ještě zamířil na cestu k případným dalším zájemcům do Nizozemska.

Již dříve Eden potvrdil příchody Václava Jurečky a Davida Douděry.

Reklama

Související témata: