Hlavní obsah

Oddych během pauzy? Hráči Baníku dostali v Polsku pořádně do těla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velká panika zavládla mezi fanoušky ostravského Baníku po šestém jarním zápase v řadě bez vítězství. I proto se trenérský štáb aktuálně třináctého týmu Fortuna ligy po porážce 1:2 v Českých Budějovicích rozhodl vyplnit reprezentační přestávku minisoustředěním v Polsku.

Foto: Twitter @fcbanikostrava

Místo odpočinku během reprezantační přestávky čekal hráče Baníku pořádný dril.

Článek

„Naše výsledky jsou špatné a všichni víme, v jaké situaci se nacházíme," zdůvodňoval trenér Pavel Hapal, který hráčům po porážce na jihu Čech zrušil plánovaný oddych a naordinoval tvrdý dril.

„Kdybychom bodovali, hráči by dostali volno, takhle budou dřít, zlepšovat se po fyzické i herní stránce," nechal se slyšet Hapal bezprostředně po zápase. A jak slíbil, tak udělal. Místo odpočinku Ostravané s vidinou sobotního domácího duelu s Libercem (16.00) polykali tréninkové dávky. „Dva týdny jsme tvrdě trénovali a hráči moc volna neměli. Pracovali jsme na zlepšení fyzické kondice a velký důraz jsme kladli na to, že nás čeká velice důležité utkání proti Liberci. První týden vyplnila tvrdá příprava, v dalším jsme se věnovali taktice," uvedl Hapal.

Bohemians na čtvrtém místě Fortuna ligy? Práce trenéra Veselého. Příspěvek z pořadu Přímák s Janem Kollerem.Video: Sport.cz

Na závěr reprezentační pauzy pak odvezl tým na tři dny do Polska. „Chtěli jsme mít hráče pohromadě a vyjmout je zároveň z jejich běžného prostředí tak, aby se mohli po celou dobu soustředit jen na fotbal a přípravu," vysvětloval trenér Baníku.

Náplň třídenního soustředění byla jasná. „Trénovali jsme, ale také jsme hodně mluvili. Utkání s Libercem je pro nás velice důležité a hodně jsme se mu věnovali i po taktické stránce. Věřím, že jsme dobře připraveni," popisoval Hapal, jehož tým se po Liberci do konce základní části utká už jen s týmy z horní poloviny tabulky. Bude hrát v Uherském Hradišti, doma proti Plzni, v Mladé Boleslavi, doma se Slavií a na závěr v Olomouci.

Ostravané v pauze doléčili šrámy a měli by být proti Liberci kompletní. Chybět jim bude ale podpora příznivců z uzavřených sektorů D3 a D4, kde obvykle pobývá kotel. „Fanoušci ostravského klubu v posledním domácím utkání proti Spartě opět v masivním množství použili pyrotechniku, a to i s vědomím toho, že byl klubu udělen trest podmínečného uzavření části stadionu. Jedná se o opakované pochybení klubu jako pořadatele utkání a Disciplinární komise proto rozhodla o uzavření sektoru domácích fanoušků na jedno utkání," odůvodnil trest předseda Disciplinární komice Ligové fotbalové asociace Richard Baček.

Baník byl navíc za pronesení a použití pyrotechniky v utkání 23. kola Fortuna Ligy proti Spartě Praha potrestán pokutou ve výši 70 tisíc korun.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice