Hlavní obsah

Odejde Beauguel z Plzně už v zimě? Bílek se obává ztráty klíčového muže, poohlíží se po útočnících!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší otazník fotbalové Plzně bude asi ještě dlouho nevyřešený. Pokud se sice nestane nic mimořádného, klíčový útočník Jean-David Beauguel zůstane ve Viktorii do léta, kdy mu končí smlouva. Nicméně kouč Viktorie Michal Bílek nevyloučil, že 29letého Francouze pro jaro k dispozici mít nebude.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský Jean-David Beauguel oslavuje gól vstřelený Spartě.

Článek

„Kdyby k jeho odchodu došlo už teď v zimě, pochopitelně bych neměl radost. Bogy je pro nás strašně důležitý, šlo by o velký zásah do týmu. Nevylučuji ale žádnou variantu, stát se může cokoli," uvedl Bílek na úterní tiskové konferenci v Doosan Areně.

Pro Plzeň, která se překvapivě drží bod za vedoucí Slavií, je Beauguel klíčovou postavou v cestě k pohárovým příčkám. Na podzim chytil životní formu, v lize vstřelil deset gólů, k nim přidal dvě asistence. Společně s Václavem Jurečkou ze Slovácka vedou tabulku střelců.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský střelec Beauguel v akrobatickém zákroku proti bránícímu hráči Sparty Štětinovi.

Jenže v létě mu končí smlouva. Bude volným hráčem, tudíž zadarmo. Bylo by na Viktorii, pokud by v případě zimní nabídky upřednostnila alespoň nějaký finanční zisk nebo by pro ni bylo zásadní sportovní hledisko. Na jaře bude bojovat o pohárové příčky a Beauguela prostě potřebuje.

Pokud Francouz nakonec v Plzni jaro odehraje, je spíš nepravděpodobné, že by s klubem uzavřel nový kontrakt. V srpnu totiž prohlásil, že chce Česko opustit. Vadí mu rasistické útoky vůči němu i dalším hráčům tmavé pleti, působícím v české lize.

Zvrátit tento proces může pouze očekávaný vstup nového zahraničního investora do Viktorie, který se má uskutečnit ideálně do startu jarní části, tedy do začátku února. Beauguelovi by mohl nabídnout takové podmínky, které by ho přesvědčily záměr s odchodem z Česka přehodnotit.

„S Bogym jsem mluvil, mám velký zájem, aby v Plzni pokračoval," podotkl Bílek s tím, že klub nenechává nic náhodě a poohlíží se po útočnících. V současné chvíli má Viktoria pouze dva - Beauguela a Chorého. „Bavili jsme se s majitelem klubu panem Šádkem o útočnících. Přestupní termín je dlouhý, uvidíme, jak se situace vyvine. Vzhledem k tomu, že Bogymu končí smlouva, nevíme, jaká bude za půl roku. Takže sondujeme, hledáme nové hráče na tento post. Máme v merku hráče z Česka i ze zahraničí," řekl Bílek. Jinou pozici prý s klubovým managementem neřeší.

„V této chvíli je náš kádr poměrně dostatečný. Abych řekl pravdu, poradíme si na všech postech. Musela by přijít velká nepříjemnost v podobě nemocí nebo zranění, aby tomu bylo jinak," pronesl Bílek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jean-David Beauguel z Viktorie Plzeň během utkání 3. předkola Evropské konferenční ligy.

Kontrakty ale vyprší v létě také brankáři Hruškovi, obránci Řezníkovi a záložníku Kopicovi. K tomu skončí hostování produktivního záložníka Sýkory z Poznaně. I v těchto případech se čeká na kroky budoucího majitele. „Tohle je věc vedení, nepřísluší se mi k tomuto vyjadřovat. Jen řeknu, že na tým nemají jednání o příchodu nového investora žádný vliv," prohlásil Bílek, který přiznal, že tak výtečnou výchozí pozici do jara nečekal.

„Zkraje sezony jsme nepočítali, že získáme tolik bodů. Na druhou stranu, mužstvo se dalo dohromady, sedlo si, přišly výsledky. Zaslouženě jsme nahoře, chceme se tam držet co nejdéle. Důležitý bude začátek jara. Nemyslím si ale, že o titul si to rozdá jen Slavia, Sparta a my. Zapojí se do něj určitě Slovácko, kartami zamíchá i Baník," uzavřel kouč Plzně.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články