Hlavní obsah

Odloženo! Sníh zavál ligový šlágr Sparty v Jablonci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šlágr 22. kola fotbalové ligy mezi Jabloncem a Spartou se v neděli hrát nebude. Jablonecké hřiště přes noc zasypal sníh a utkání bylo odloženo. „V Jablonci se v noci na neděli prudce zhoršilo počasí, napadla vysoká vrstva sněhu. Tu bohužel není přes veškerou snahu možné odklidit nebo nechat roztát do plánovaného startu utkání, proto bylo rozhodnuto o odložení duelu," uvedla Sparta na sociálních sítích.

Foto: fkjablonec.cz

Situace v Jablonci před plánovaným zápasem se Spartou...

Článek

„V Jablonci napadlo během noci a nedělního rána mezi patnácti až dvaceti centimetry sněhu. Vytápění sice běží naplno již delší dobu, ale vlivem tajícího sněhu je hrací plocha téměř celá pod vodou. S ohledem na zdraví hráčů nelze utkání odehrát v řádném termínu," vysvětlil tiskový mluvčí klubu Martin Bergman.

Stejný vzkaz přes sociální sítě poslala do světa i Sparta. „V Jablonci se v noci na neděli prudce zhoršilo počasí, napadla vysoká vrstva sněhu. Tu bohužel není přes veškerou snahu možné odklidit nebo nechat roztát do plánovaného startu utkání, proto bylo rozhodnuto o jeho odložení," uvedl letenský klub.

Nepřízeň počasí severočeský klub trápí. V únoru kvůli nepříznivému počasí musel o týden odložit čtvrtfinále domácího poháru s Mladou Boleslaví.

„Mrzí nás to, měli jsme nějaký rytmus. Myslím si, že zvítězil rozum. Co se tady událo od rána, řekněme od tří hodin, tak to nikdo z nás nečekal. Hřiště by bylo totálně zničené a nepomohlo by to ani jednomu týmu. To, co všichni říkají, že to nevyhovuje Spartě, tak my taky chceme hrát na dobrém terénu, hráči jsou v tomhle stejní. Počasí je tady teď momentálně hodně špatné, v průběhu dne má ještě hodně pršet. Takže aby se prezentoval fotbal dobrými terény, tak je to rozumné řešení," přivítal za těchto podmínek odklad kouč Jablonce Petr Rada.

Shodou okolností ve 22. kole hrála Sparta v Jablonci i minulou sezonu. A i před rokem obě mužstva nehrála v řádném termínu. Utkání tehdy odložila karanténa v letenském týmu. Zápas se hrál až v dubnu a Severočeši v dohrávce zvítězili 1:0 gólem Schranze. O letošním náhradním termínu LFA teprve rozhodne.

Reklama

Související témata:
  2 : 4 Slovácko - Sparta 2 : 4 dohráno
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
  2 : 0 Teplice - Liberec 2 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  3 : 1 Hradec Králové - Olomouc 3 : 1 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.