Hlavní obsah

Odloženo. Střelnice je pod sněhem, zápas Jablonce se Slováckem v neděli nebude

Aktualizováno

Lyžovat se dá, hrát fotbal ne. Povětrnostní podmínky se na Střelnici dostaly již za stav regulérnosti. Nedělní utkání 23. kola Fortuna ligy mezi Jabloncem a Slováckem proto bylo kvůli sněžení a nezpůsobilému terénu odloženo na neurčito. Ligová fotbalová asociace (LFA) tak rozhodla po sobotní inspekci výkonného ředitele LFA Tomáše Bárty. Ve druhé lize se odkládá zápas Chrudim - Táborsko.

Foto: fkjablonec.cz

Střelnici přikryl sníh...

Článek

Jablonecký klub trápí počasí v zimních měsících opakovaně, už poslední domácí zápas s Teplicemi (4:1) před dvěma týdny ovlivnilo sněžení a těžký terén. Od minulých dní byl trávník na Střelnici silně podmáčený a od dnešního rána jej navíc zasypalo zhruba 15 centimetrů sněhu.

Výkonný ředitel LFA Tomáš Bárta po dopolední osobní prohlídce hřiště rozhodl, že by byl terén na zápas neregulérní. "Na hřišti leží souvislá vrstva sněhu. Při vynaložení veškerých možností by nebylo možné hrací plochu připravit do způsobilého stavu s ohledem na zdraví a bezpečnost hráčů," uvedl Bárta.

Jedná se o první odložené utkání jarní části prvoligové sezony. Oba týmy měly před zápasem dobrou formu a vyhrály tři z posledních čtyř kol. Jablonec se po úspěšné sérii posunul na 10. místo tabulky, Slovácko je čtvrté.

LFA, která řídí v Česku profesionální soutěže, odložila kvůli nezpůsobilému terénu také dnešní druholigové utkání Chrudimi s Táborskem. Zápas měl mít výkop v 10:15. Odložen kvůli nezpůsobilé hrací ploše byl i nedělní odpolední duel mezi Varnsdorfem a Duklou Praha. O náhradních termínech se rovněž teprve rozhodne.

Reklama