Hlavní obsah

Odměna za rekordní sérii. Klokany dál povede Klusáček, ideální trenér

Praha
Aktualizováno

Klokani teprve v derby se Spartou ukončili sérii dvanácti zápasů bez porážky, pro klub rekordní v samostatné české lize. Podepsal se pod ni kouč Luděk Klusáček, a tak není divu, že trenér povede fotbalisty pražských Bohemians 1905 i v následující sezoně. Pokračovat s ním bude i jeho dosavadní realizační tým. Vedení Bohemky se s čtyřiapadesátiletým Klusáčkem dohodlo na prodloužení smlouvy o jeden rok.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Bohemians Luděk Klusáček.

Článek

Spokojení jsou všichni. Po dvou relativně úspěšných sezonách bude pokračovat také Klusáčkův realizační tým. Tedy asistenti Erich Brabec a Ivan Hašek mladší, trenér brankářů Miroslav Miller i kondiční trenér Rudolf Rondzik.

"Jsme rádi, že Luděk chce v Bohemce pokračovat. Je pro nás ideální trenér. Prioritou pro něj bylo pokračování celého realizačního týmu a my jsme rádi, že jsme se s týmem domluvili a společně tak můžou po dvou povedených sezonách pokračovat v úspěšně rozdělané práci v Bohemians," říká na klubovém webu sportovní ředitel Miroslav Držmíšek.

"Pro mě je čest být trenérem Bohemky. Je to velký klub, má svou atmosféru a jsou tady výborní lidé. Jsem tady spokojený, takže rozhodování pro mě nebylo složité," ujišťuje Luděk Klusáček.

V Ďolíčku je spokojený a zdůrazňuje, že rozhodující pro něj nebyla finanční otázka, ale pokračování jeho kolegů. "Smlouva je víceméně stejná, jako současná. Pro mě bylo důležité pokračování Ericha Brabce, Míry Millera a Rudy Rondzika, kterým také končí smlouvy. Nad platem jsme s Mírou Držmíškem ani nelicitovali. Máme vytyčené nějaké cíle a s jejich dosažením souvisí i bonusy," líčí někdejší obránce Slavie, Bohemians nebo Liberce.

Klusáček se vršovického celku poprvé ujal v březnu 2014. Přestože ho udržel v nejvyšší soutěži, po sezoně zamířil do Kataru. Na lavičku Bohemians se vrátil v říjnu 2019, kdy nahradil odvolaného Martina Haška. V prvním neúplném ročníku si s Klokany zahrál nadstavbovou skupinu o Evropu, v této sezoně jsou kolo před koncem devátí. Klusáčkovi se s týmem povedlo bodovat ve 12 zápasech po sobě, čímž vytvořili klubový rekord v samostatné lize, než jejich sérii v neděli utnula v pražském derby Sparta.

Reklama

Související témata: