Hlavní obsah

Odvolací komise dala Slavii za pravdu, zrušila podmíněné tresty uzavření tribun v Edenu

Praha
Aktualizováno

Hlavní bitvu úterka svedou sešívaní večer v Kluži. Ještě před klíčovým duelem o fotbalovou Ligu mistrů však slaví drobné vítězství. Odvolací komise FAČR vyhověla Slavii a zrušila podmíněné tresty uzavření tribuny Sever a Jih v Edenu. Vršovický klub byl potrestán za výtržnosti diváků v utkání s Olomoucí, zápas s Libercem se pak odehrál na uzavřeném stadionu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zápas Slavie s Libercem se odehrál bez fanoušků.

Článek

Za vhazování pyrotechniky několika svých fanoušků do hostujících sektorů v utkání s Olomoucí sešívaní draze zaplatili.

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace vynesla nad Slavií tvrdé tresty. Úřadující mistr musel odehrát následný domácí ligový duel s Libercem bez diváků a zaplatit čtvrtmilionovou pokutu.

Navrch měl na dva zápasy podmíněně se zkušební dobou do konce roku uzavřené sektory na Jižní a Severní tribuně.

Klub se proti části trestu odvolal. A uspěl.

„Odvolací komise FAČR vyhověla našemu odvolání a zrušila oba podmínečné kolektivní tresty. Klub komisi prezentoval rozhodnutí představenstva o nekompromisním postupu proti opakování podobných excesů ze strany jednotlivců včetně probíhajícího zavádění nových technologií,“ zvěstuje na Twitteru šéf klubu Jaroslav Tvrdík, který kvůli jednání komise zůstal v ČR a přišel o přímý pohled na pohárový zápas v Kluži.

Nešlo rozhodnout jinak, říká předseda

Odvolačka se postavila proti disciplinárce. „Odvolání Slavie jsme nemohli zamítnout a nezbylo než podmíněné tresty uzavření tribuny Sever a Jih zrušit. Byly totiž uloženy v rozporu s Disciplinárním řádem FAČR,“ poukazuje v komuniké ze zasedání Jan Lego, předseda odvolací komise.

„Není možné kombinovat u stejného druhu trestu více samostatných trestů, a navíc trest podmíněně odložený a nepodmíněný, jak rozhodla Disciplinární komise LFA,“ dodává Lego.

Reklama

Související témata: