Hlavní obsah

Olatunji vrátil Liberci speciální péči. Starší kluci s ním promlouvali, prozradil Červ

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva útočníci z Nigérie s příjmením začínající na Ola- v zápase Liberce se Slavií skórovali, ale oba v něm prožili dva rozdílné příběhy. Zatímco slávistický Peter Olayinka se nechal hloupě vyloučit a poskvrnil své na jaře dosud báječné výkony, liberecký Viktor Olatunji se poprvé po dvou měsících ve Slovanu výrazněji blýsknul.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Střelec Slovanu Liberec Victor Olatunji vyrovnal fotbalovou bitvu se Slavií na 2:2.

Článek

Do Liberce přišel Olatunji v zimě jako náhrada za Micka van Burena na hostování s opcí z AEK Larnaka s velkým očekáváním. Ještě na začátku sezony bojoval o Ligu mistrů. Adaptaci měl mít usnadněnou, neboť předtím už hrál na Slovensku. „Může to být bomba," předpovídal bývalý hráč Liberce a dnes fotbalový expert Zdeněk Folprecht, který proti Olatunjimu několikrát hrál na Kypru.

Jenže dosud 23letý Afričan skóroval jen v prvním duelu s Pardubicemi, v půlce února dokonce úplně vypadl ze základní sestavy a tři zápasy začínal na lávce. Do zahajovací jedenáctky se vrátil až proti Slavii. A na hřišti patřil k nejlepším hráčům domácích.

„Tentokrát se mi jeho výkon líbil. Na hřišti byl hodně vidět, a nakonec nám pomohl i gólem," pochvaloval si liberecký trenér Luboš Kozel. Olatunji je pod Ještědem na hostování, klub však na něj může uplatnit po sezoně opci. „Zatím jsme to neřešili," poznamenal Kozel.

193 centimetrů vysoký čahoun překonal Koláře v 95. minutě lehkým dloubnutím po krásném pasu Doumbii na hraně ofsajdového postavení. „Viky to udělal při gólové situaci výborně, ale nešlo jen o ten gól. Teď hlavně dřel, což se mu předtím úplně nedařilo," poznamenal jeho parťák Lukáš Červ.

„Někdy vypadá na hřišti flegmaticky, lehkovážně, ale přitom má v sobě obrovskou dynamiku. Má některé schopnosti, které naši hráči nemají. Každý je samozřejmě jiný, ale někdy u cizinců na hostování platí, že potřebuje víc péče," řekl diplomaticky Kozel.

Pod patronát si ho vzali zkušení matadoři Theo Gebre Selassie s Michaelem Rabušicem. "Bavili jsme se o tom, jakým způsobem může být prospěšný pro tým a následně i pro sebe," poodhalil Gebre Selassie, který závěr zápasu sledoval u laviček o berlích. „Starší kluci s ním promlouvali, že tomu musí dát víc, a i když třeba nemá balon, musí dřít. Teď ho to odměnilo gólem a snad mu to pomůže a bude takhle makat a dřít dál," věří Červ, který je zatím se čtyřmi trefami nejlepším střelcem Liberce.

Reklama